Eazybreak Kuntalounas digitalisoi työpaikkalounaiden maksamisen Riihimäen kaupungissa

Ruokalipukkeita, nimilistoja ja sopimuslaskutusta sekä alennettuja ateriahintoja 

Riihimäen kaupunki on Kanta-Hämeessä sijaitseva kaupunki, joka työllistää noin 1 500 henkilöä. Kaupungin työntekijöille tarjotaan jokaisena työpäivänä ateriaetu 12 koulussa, 11 päiväkodissa ja 22 sopimusravintolassa. Työpaikkaruokailuissa ravintoetu huomioitiin paperilipukkeiden, nimilistojen ja hintakompensaatioiden avulla. Vuoden 2019 alussa Riihimäen kaupunki ulkoisti ruokapalvelut Palmialle. Samalla haluttiin selkeyttää ja helpottaa lounasmaksamisen käytäntöjä.

– Riihimäellä sijaitsevissa sopimusravintoloissa työntekijämme maksoivat työntekijäosuuden kassalla ja laittoivat nimensä listalle. Nimilistojen perusteella sopimusravintolat laskuttivat työnantajan tukiosuudet kaupungilta kuukausittain.

Toimintatapa oli erittäin työläs ja hidas henkilöstön sekä ravintolan kannalta. Todellinen haaste nimilistoista syntyi kuitenkin henkilöstöhallinnossa, sillä laskujen käsittelijän piti tarkastaa kuukausittain kaikkien laskujen liitteinä olevat nimilistat, kertoo Riihimäen Kaupungin henkilöstön kehittämispäällikkö Päivi Ojanen.

Eazybreak Kuntalounas digitalisoi Riihimäen kaupungin työpaikkaruokailun maksamisen

Eazybreakin käyttöönotto oli yllättävän vaivatonta ja helppoa. Kaikissa käyttöönoton vaiheissa saimme meille nimetyltä yhteyshenkilöltä aina välittömästi selkeitä ohjeita ja tukea. Säännöllisissä tilannekatsauspalavereissa kävimme läpi kokemuksia ja saimme kertausohjeistusta järjestelmän käyttöön pääkäyttäjien kannalta


Eazybreak Kuntalounas selkeytti ja helpotti lounasmaksuja

Lounaslipukkeiden, käteismaksujen ja nimilistojen sijaan kaupungin työntekijät alkoivat maksaa Eazybreak-mobiilisovelluksella. Eazybreak-sovelluksen suurimmaksi eduksi on koettu se, että lounasetu kulkee helposti mukana omassa puhelimessa. Henkilöstöruokala Varikossa on lisäksi otettu käyttöön maksupääteratkaisu, jossa työntekijät maksavat lounaansa vilauttamalla Eazybreakin toimittamia lähimaksutunnisteita Eazybreakin kehittämään lähimaksupäätteeseen.

– Eazybreak laskuttaa sopimusravintoloissa syödyt lounaat Riihimäen kaupungilta yhdellä selkeällä koontilaskulla. Kymmenien laskujen sijaan kaupungille tulee nyt sopimusravintoloiden laskuja kuukausittain vain kaksi.

Kaupunkimme tukee jokaista työpäivän aikana syötä lounasta 1,20 € summalla. Jäljelle jäävä omavastuuosuus pidätetään työntekijän palkasta lounaan hinnan mukaan. Omavastuiden pidättäminen palkasta tapahtuu täysin automaattisesti Eazybreakin ja Riihimäen kaupungin palkanlaskentajärjestelmän välisellä integraatiolla, Ojanen summaa.


Eazybreak säästää työaikakustannuksia ja toimii asiakkaan aitona yhteistyökumppanina

Eazybreak Kuntalounas on nopeuttanut lounasmaksamista Riihimäen kaupungissa, minkä ansiosta kiireiset lounastauot ovat kaupungin henkilöstölle aiempaa sujuvampia ja miellyttävämpiä. Merkittävimmät säästöt syntyvät siitä, ettei kaupungin työntekijöiden tarvitse käyttää työaikaansa käydäkseen asiakaspalvelupiste Tietotuvassa ostamassa ruokalipukkeita. Yhteistyö Riihimäen kaupungin ja Eazybreakin välillä on myös toiminut alusta asti sujuvasti.

– Käyttöönoton ja ensimmäisen vuoden käyttökokemuksen perusteella Eazybrek todella toimii asiakkaan aitona yhteistyökumppanina, jonka tavoitteena on luoda meille sujuvat palvelut ja tehostaa prosessiamme työpaikkaruokailuun liittyen, Ojanen kiittelee.

Riihimäen kaupunki

Riihimäki on tiivis, viihtyisä ja vilkas pääradan varrella sijaitseva kaupunki, jossa asukkaan arki on helppoa, sujuvaa ja turvallista. Kaupunki tunnetaan robotiikkaan erikoistuneesta opetuksesta, kiertotalousosaamisesta sekä runsaasta yritys- ja kulttuuritarjonnasta. Riihimäkeläiset pääsevät vaikuttamaan omaa arkeaan koskeviin päätöksiin.


Asiakaspalvelu on joustavaa ja nopeaa, vastauksen saa joko heti tai ainakin saman päivän aikana. Eazybreak vastaa myös suoraan työntekijöidemme maksamiseen tai vaikkapa sopimusruokapaikkojen hintoihin liittyviin kysymyksiin, joka säästää aikaa henkilöstöhallinnolta