Blogi

Hammashoitoetu-tukee-työkykyä-blog-cover-1200x500.png

Hammashoitoetu tukee henkilöstön työkykyä

Jaa kirjoitus

Kun hampaat ovat terveet, on olokin sen mukainen. Terve suu kun auttaa meitä paitsi jaksamaan, niin myös ennaltaehkäisee monia sairauksia. Siksi hampaiden ennakoiva hoitaminen on meille kaikille tärkeää.

Viime kuukausina kuluttajat ovat kuitenkin laiminlyöneet suunsa terveydestä huolehtimista. Nämä laiminlyönnit ovat tapahtuneet osin koronaviruksen leviämisen estämiseksi, eli ihan hyvästä syystä. Hampaiden terveys kannattaa kuitenkin hoitaa kuntoon ennakoivasti, jotta vältytään suuremmilta remonteilta.

Työnantajat voivat ottaa tämän haasteen ratkaisemisessa suuremman roolin tarjoamalla henkilöstölleen hammashoitoedun. Hammashoitoetu paitsi tukee henkilöstön työkykyä ja hyvinvointia, niin on myös taloudellisesti järkevä. Hammashoitoetu on nimittäin yritykselle verovähennyskelpoinen kulu, ja palkansaajalle veroton etu.

Hammashoitoedun voi järjestää Eazybreakilla Verohallinnon säädösten mukaan valtakunnallisesti yli 200 hammashoitokumppanimme palveluita hyödyntäen. Työnantaja voi valita hammashoitoedun käyttöön omana tuotteenaan, hyvinvointietuna. Vaihtoehtoisesti hammashoitoedun voi liittää osaksi Eazybreak Comboa, jolla työnantaja voi tarjota henkilöstölle budjetoitua valinnanvapautta.

 

Hammashoitoetu on verovapaa yritykselle sekä palkansaajalle

Työterveyteen kuuluva hammashoitoetu on yritykselle verovähennyskelpoinen kulu ja siten monesti rahapalkkaa edullisempi palkitsemiskeino. Kuten muidenkin työterveyspalvelujen, hammashoitoedun tulee olla koko henkilöstön käytettävissä. Työnantajan verovähennysten lisäksi se on palkansaajallekin veroton etu, kunhan yritys järjestää sen alla kuvatulla tavalla.

Verohallinnon asettaa hammashoitoedun verottomuudelle kolme ehtoa:

  1. Työnantajan on valittava hammashoitopaikat erillisillä sopimuksilla.
  2. Hammashoitoetu pitää kirjata työterveyden ohjesääntöön.
  3. Hoidon tulee olla tavanomaista ja kohtuullista.

 

1. Työnantajan valittava hammashoitopaikat sopimuksilla

Eazybreakissa työnantaja täyttää ensimmäisen vaatimuksen muodostamalla verkkopalvelussamme digitaalisia kauppiassopimuksia hammashoitopaikkojen kanssa. Näihin sopimuksiin ei tarvita toimitusjohtajan puumerkkiä ja leimaa, vaan yrityksen yhteyshenkilö muodostaa sopimukset muutamalla klikkauksella. Kyse on siis ennemminkin siitä, että joku yrityksen edustaja kuittaa sähköisen sopimuksen tietyn hammashoitopaikan kanssa.

2. Hammashoitoetu kirjattava työterveyden palveluihin

Toiseksi hammashoidosta pitää sopia ”työterveyttä koskevassa ohjesäännössä” eli työterveyden toimintasuunnitelmassa, palvelusopimuksessa tai muussa vastaavassa dokumentissa. Hammashoitoetu pitää kirjata kohtaan, jossa luetellaan yrityksen työterveyteen kuuluvat edut ja palvelut. Tässä yhteydessä pitää mainita, että yrityksen työntekijöiden käytössä on hammashoitoetu, ja että tämä henkilöstöetu järjestetään tietyllä palvelulla (esimerkiksi Eazybreakilla).

Toimintasuunnitelmaan kannattaa lisäksi kirjata, että työterveyteen kuuluvan hammashoidon palvelutuottajien valinta tapahtuu myöhemmin Eazybreak-palvelussa muodostettavilla sopimuksilla. Palvelutuottajia ei kuitenkaan tarvitse listata toimintasuunnitelmaan erikseen. Yrityksen on siten mahdollista hyödyntää kaikkien Eazybreak-verkostoon kuuluvien hammaslääkärien palveluita, eikä ainoastaan oman työterveyskumppanin omia palveluita.

3. Hoidon oltava tavanomaista ja kohtuullista

Tavanomainen hoito tarkoittaa työkyvyn ylläpitämiseen ja sairaudenhoitoon kuuluvaa hoitoa, kuten hammastarkastuksia, hammaskiven poistoa sekä hampaiden paikkauksia. Esteettiset hoidot, kuten hampaiden valkaisu, eivät siten kuulu hammashoitoedun piiriin.

Kohtuullisuuden vaatimus viittaa hammashoitoedun vuotuiseen arvoon. Tarkkaa euromääräistä vuosirajaa ei ole määritetty, joten yritysten pitää itse päättää edulle kohtuullinen määrä. Useimmiten puhutaan muutamista sadoista euroista vuodessa.

 

Eazybreakissa yli 200 vaihtoehtoa hammashoitoedun käytölle

Edellä totesimme, että hammashoitoetu tukee henkilöstön työkykyä ja on taloudellisesti järkevä sekä työnantajalle että palkansaajalle. Monella meistä on oma lempihammaslääkäri, mutta toisaalta monet eivät tiedä mistä hammaslääkärin etsinnän aloittaisi. Hammashoitoedulle pitää siis olla käyttöpaikkoja tarjolla monipuolisesti.

Olemme kasvattaneet hammashoitopalveluiden verkostoamme vuoden 2021 alussa huimasti. Viimeisimpinä verkostoomme liittyivät Oral Hammaslääkärit sekä suuri PlusTerveys hammaslääkäreiden toimipisteistä. Oralin ja PlusTerveyden lisäksi asiakkaamme voivat valita sopivan hammashoitolan mm. Hammas Mehiläisen, Terveystalon ja Coronarian tarjonnasta.

Yhteensä verkostostamme löytyy tänä päivänä yli 200 hammaslääkäriasemaa, joista jokainen löytää varmasti itselleen sopivan vaihtoehdon. Tutustu suosituimpiin kumppaneihimme lyhyesti alla.

 

Hammas Mehiläinen | Hammashoitoetu tukee henkilöstön työkykyä

Hyvä suun terveys on tärkeä osa kokonaisvaltaista hyvinvointia, sillä se ennaltaehkäisee muita sairauksia ja näin ollen myös mahdollisia sairauspoissaoloja. Hammashoidon tarjoaminen osoittaa työnantajalta huolenpitoa henkilöstön hyvinvointia kohtaan.

Mehiläisen työterveyshammashoito on yrityksen yksilöllisiin tarpeisiin soveltuva, helppo ja kokonaisvaltainen hyvinvoinnin palvelu. Se on yritykselle verovähennyskelpoinen kulu ja työntekijälle veroton etu.

Hoitopalvelujen laajuus ja hoidon järjestely sovitaan aina yrityskohtaisesti. Työterveyshammashuolto edellyttää kirjallista sopimusta hammashuollon järjestämisestä työntekijöille. Vuosittain käytössä oleva kattosumma määritellään yrityskohtaisesti ja etuuden tulee olla kohtuullinen ja koskea koko henkilökuntaa. Hammas Mehiläisessä voit maksaa käyntisi myös Eazybreakilla.

 

Terveystalo hammashoito | Hammashoitoetu tukee henkilöstön työkykyä

Suun ja hampaiden terveydellä on merkittävä vaikutus kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Ahkerasta hampaiden hoidosta huolimatta suussa voi piillä oireettomia ongelmia. Moni sairastaa esimerkiksi ientulehdusta tietämättään. Hoitamattomilla suun sairauksilla saattaa olla vakaviakin seurauksia. Säännöllisten hammastarkastusten avulla voidaan ennaltaehkäistä monia ongelmia ja puuttua oireettomiin vaivoihin ajoissa.

Terveystalo tarjoaa laadukasta ja asiantuntevaa hammashoitoa ympäri Suomen. Terveystalon hammaslääkärit ja muut suunterveyden asiantuntijat suunnittelevat hoidon aina yksilöllisesti asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaisesti.

Lue lisää Terveystalon hammashoidon palveluista

 

Oral Hammaslääkärit | Hammashoitoetu tukee henkilöstön työkykyä

Oral Hammaslääkärit tarjoaa sinulle laadukkaat perushammashoidon- ja suuhygienistipalvelut sekä lisäksi kattavat erikoishammashoidon palvelut. Palvelemme lähes 70 eri toimipisteessä ympäri Suomea. Tavoitteenamme on tehdä hammaslääkärikäynnistäsi niin mukavaa kuin mahdollista.

Meillä on aina aikaa sinulle! Tervetuloa! Varaa aikasi oral.fi.

 

PlusTerveys hammaslääkärit | Hammashoitoetu tukee henkilöstön työkykyä

PlusTerveys Oy hammaslääkärit liittyivät Eazybreakin hammashoitoverkostoon vuoden 2021 alussa. Kumppanuutemme ansiosta työnantajilla on entistäkin parempi mahdollisuus edistää työntekijöidensä suun terveyttä joka puolella Suomea.

PlusTerveys nimittäin palvelee 70 kaupungissa, 110 toimipisteessä. Se on 100% suomalainen yritys, joka tarjoaa laadukasta ja ammattitaitoista palvelua suun hyvinvointiin.

Koska EazyBreak on uusi maksuvaihtoehto PlusTerveyden toimipisteverkostoon, varmistathan, että Eazybreak on aktivoitu tietylle toimipaikalle käyttöön.

Tutustu PlusTerveyden palveluihin: https://www.plusterveys.fi/

 

Coronaria hammasklinikka | Hammashoitoetu tukee henkilöstön työkykyä

Sanotaan, että suu on ruuansulatuskanavan portti, alkupää, josta on reitti koko elimistöön.

Terve suu tukeekin kehomme puolustuskykyä, ja siksi suun terveydestä tulee huolehtia käymällä hammashoidossa säännöllisesti. Näin suusairaudet voidaan ehkäistä ja hoitaa ajoissa, eikä suuria hoitokustannuksia pääse syntymään.

Työnantajat voivat tukea työntekijöidensä kokonaisvaltaista hyvinvointia valitsemalla työterveyssuunnitelmaan hammashoidon. Tavanomainen hammashoito, kuten hampaiden tarkastukset, reikien paikkaukset ja hammaskiven poisto, on työkyvyn ylläpitämiseen ja sairaudenhoitoon kuuluvaa verotonta hammashoitoa.

Eazybreakin kumppani Coronaria tarjoaa työnantajille monipuolisia ratkaisuja työntekijöiden hammashoitoon. Ratkaisut räätälöidään aina asiakkaan tarpeiden mukaisesti.

Tutustu Coronarian palveluihin

Terve suu ja puhtaat hampaat vaikuttavat kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja sitä kautta työkykyyn – pidetäänhän siis hyvää huolta suun terveydestä.


Jaa kirjoitus

Samankaltaisia artikkeleita