Blogi

Lounasedulla-saa-maksaa-kuljetusmaksut-2020-loppuun-blog-cover-1200x500.png

Lounasedulla saa maksaa kuljetusmaksut vuoden 2020 loppuun asti

Jaa kirjoitus
  • 37
    Jakoa

Viime keväänä koronavirus sulki Suomen ravintolat, jotka saivat parin kuukauden ajan myydä ruokaa ainoastaan noudettuna tai kuljetettuna. Helpottaakseen kotiinkuljetettujen lounaiden maksamista Verohallinto salli aterian kuljetusmaksujen maksamisen lounasedulla 31.8.2020 asti. Tänään 14.8.2020 Verohallinto tiedotti Twitterissä päätöksestään jatkaa poikkeuslupaa, mikä tarkoittaa että lounasedulla saa maksaa kuljetusmaksut vuoden 2020 loppuun asti.

 

Aterian hinta vaikuttaa edelleen kuljetusmaksujen maksamiseen

Käytännössä kaikkialta Suomesta löytyy ravintoloita, joiden aterioiden hinnat ovat lounasedulle sallitun maksimin (10,70 € vuonna 2020) mukaiset. Tällöin lounasedulla maksaminen on todella yksinkertaista. Joskus lounasedun arvo voi riittää aterian lisäksi myös kuljetusmaksujen maksamiseen, mutta aina näin ei ole. Miten sitten aterian kuljetuksineen voi maksaa, jos niiden yhteenlaskettu hinta on suurempi kuin yhteen maksuun käytössä olevan lounasedun arvo?

Verohallinto täydensi maaliskuussa 2020 ohjeistustaan tilanteissa, joissa lounasedun arvo ei yksin riitä aterian ja kuljetusmaksun maksamiseen. Mietitään esimerkiksi tilannetta, jossa ateria maksaa 10 euroa ja sen kuljetus asiakkaan kotiovelle 3 euroa. Täyden 13 euron hinnan voi maksaa ns. saldoon perustuvalla kohdennetulla maksuvälineellä (esimerkiksi lounaskortilla tai mobiilisovelluksella), jos työntekijä on ladannut saldoonsa omaa rahaa lounasedun omavastuun lisäksi. Eli jos kuukauden 200 € lounasedusta veloitetaan työntekijältä 150 € omavastuu, työntekijän pitää ladata maksuvälineelle lisää lounasmaksujen arvon korottamiseen käytettävää rahaa.

 

Eazybreak Lompakko helpottaa ravintoetua kalliimpien lounaiden maksamista

Me haluamme tehdä jotain auttaaksemme etätöihin siirtyneitä asiakkaitamme hyödyntämään lounasetuaan muuttuneesta tilanteesta huolimatta. Lisäksi monet ravintolat ovat toivoneet meiltä helpotusta lounasedulla maksamiseen, kun lounaan ja kuljetuksen arvo ylittää lounasedulle sallitun rajan. Siksi kehitimme keväällä pikavauhtia Eazybreak Lompakon.

Eazybreak Lompakko on jokaisen työntekijän henkilökohtainen virtuaalilompakko. Työnantajan otettua lompakon käyttöön työntekijät siirtävät sinne omaa rahaansa, jota käytetään työnantajan valinnasta riippuen joko käytettyjen etujen omavastuiden vähentämiseen tai lounasmaksujen arvon korottamiseen lounasetua suuremmiksi aina 50,00 € asti. Lounasedulle valitun arvon mukainen osuus maksun kokonaissummasta käsitellään työnantajan valitsemien arvojen mukaan, ja sen ylittävä summa veloitetaan lompakosta. Ja Eazybreak Lompakko noudattaa tietysti kaikkia Verohallinnon säännöksiä kohdennetulle maksamiselle.

Jos työnantaja on valinnut lounasedun arvoksi vaikka 10 € / ateria ja omavastuuksi 7,50 € / ateria, työntekijän kotiin kuljetetusta 15 € hintaisesta ateriasta veloitetaan lounasedun mukainen omavastuu 7,50 € ja työnantajan tukiosuudeksi jää 2,50 €. Lounasedun ylittävä 5 € veloitetaan kokonaisuudessaan työntekijän Eazybreak Lompakosta. Yhteensä työntekijä maksaa 15 euron lounaastaan 12,50 € ja työnantaja 2,50 €.

Asiakkaamme ovat ottaneet Eazybreak Lompakon vastaan erittäin kiitollisina. Mahdollisuus maksaa kotiinkuljetettu ateria kokonaan yhdellä maksutavalla helpottaa sekä asiakkaiden että ravintoloiden arkea.


Jaa kirjoitus
  • 37
    Jakoa

Samankaltaisia artikkeleita