Blogi

niko-tommi-sketch1.png

Millaista on olla työharjoittelijana Eazybreakissä?

Jaa kirjoitus


Moi kundit! Aloitetaan ihan alusta – eli kertokaa, keitä te oikein olette?

Tommi & Niko: Olemme molemmat Laurea-ammattikorkeakoulun Keravan toimipisteen neljännen vuosikurssin opiskelijoita – luokkakavereita ollaan siis. Valmistumme nyt keväällä tietojenkäsittelyn koulutusohjelmasta (=tiko) IT-tradenomeiksi.

Miten päädyitte Eazybreakiin harjoittelijoiksi?

Tommi & Niko: Meidän tie Eazybreakiin erosi aika lailla useimmista tiko-opiskelijoista. Yleensä opiskelijat suorittavat kolmannen vuoden keväällä työharjoittelun, jonka jälkeen jäljellä pitäisi olla enää opinnäytetyö. Me kuitenkin aloitimme Eazybreakissä päinvastoin opinnäytetyöstä kesäkuussa 2014, mihin päädyimme Eazybreakin Laurean työnhakuportaaliin jättämän ilmoituksen kautta. Opinnäytetyössä suunnittelimme alustavasti Eazybreakin digitaalista markkinointia sekä www-sivuston uudistamista. Ilmeisesti tutkimuksestamme pidettiin, sillä syyskuun lopussa meille tarjottiin harjoittelupaikkaa.

Eazybreakissä on tekemisen fiilistä. – – Oli mukava työskennellä pienemmässä yrityksessä, koska tunsin pääseväni syvemmälle mukaan yrityksen toimintaan.

Tommi

Mitä olette tehneet Eazybreakissä harjoittelun aikana?

Tommi: Uusien www-sivujen toteuttaminen & muut ohjelmointipainotteiset projektit tuotekehityksen puolella kuuluivat päivittäiseen työhöni.

Niko: Teimme tosiaan yhdessä Tommin kanssa Eazybreakin uusia www-sivuja lokakuusta tammikuuhun. Tommi painotti harjoitteluaan ohjelmointipuolelle, mutta minua kiinnosti enemmän projektien hallinta ja some-markkinointi. Facebookiin ja Twitteriin syventyminen oli minulle todella antoisaa ja opinkin paljon ihmisten käyttäytymisestä ja siitä, mikä toimii ja mikä ei. Myös hakukoneoptimointi ja erityisesti sen teknisempi puoli tuntui mielenkiintoiselta.

Ovatko tehtävät olleet mielekkäitä?

Tommi: Tehtävät ovat olleet oikein monipuolisia, hyviä oppimisen ja osaamisen lujittamisen kannalta. Työpaikalla ei ole tarvinnut sormia pyöritellä, vaan aina on löytynyt mielenkiintoista tekemistä.

Niko: Työtehtävät ovat olleet todella mielenkiintoisia ja palkitsevia. Olen mielestäni päässyt jopa vaikuttamaan aidosti moneen asiaan Eazybreakissä, mikä on aivan uusi elämys urallani.

Miltä Eazybreak on tuntunut yrityksenä?

Tommi: Eazybreakissä on tekemisen fiilistä. Yrityksen työilmapiiri oli erittäin positiivinen ja tunsin itseni tervetulleeksi. Oli mukava työskennellä pienemmässä yrityksessä, koska tunsin pääseväni syvemmälle mukaan yrityksen toimintaan.

Niko: Eazybreakissä on ollut tosi hauskaa ja aika on mennyt todella nopeasti. Mukavat työkaverit ja todella joustava työilmapiiri ovat olleet valtava plussa. Aiemmat työkokemukseni ovat olleet isommista yrityksistä, mutta näin pienessä startup-henkisessä yrityksessä on ollut mielenkiintoista työskennellä. Usein isommissa yrityksissä työnkuva saattaa olla hyvinkin rajoittunut, mutta Eazybreakissä olen päässyt tekemään hyvin erilaisia asioita.

Pienten yritysten löytäminen voi olla vaikeaa, mutta minusta työ niissä on harvinaisen palkitsevaa ja monipuolista. Suosittelisin siis kaikkia harjoittelupaikan etsijöitä käyttämään muutaman tunnin itselle sopivien pienempien yritysten löytämiseen.

Niko

Mikä on ollut vaikeinta työssänne? Entä mikä parasta?

Niko: Vaikeinta työssä on ollut sisäistää se olennaisin kysymys: mikä on Eazybreak. Alussa kaikki Eazybreakissä tuntui monimutkaiselta, mutta vähitellen harjoittelun aikana päästiin syvemmälle ja syvemmälle prosesseihin ja tietojärjestelmiin ja kaikkeen muuhunkin. Viikoittaisissa tiimipalavereissa mukana oleminen oli mielestäni todella tärkeää, sillä niissä käytiin läpi yleiset ja henkilökohtaiset meneillään olevat projektit Eazybreakin sisällä sekä asiakkaiden kanssa. Parasta on ollut tiimipalaverien ohella työn monipuolisuus sekä tietysti mukava työyhteisö.

Tommi: Vaikeinta, niinkuin Niko mainitsi, oli ehkä alussa päästä jyvälle kaikesta Eazybreakin toimintaan liittyvästä. Parasta oli, kun pääsi tekemään oikeita projekteja (kuten nettisivut) ja toteuttamaan ne alusta loppuun saakka.

Tiedättekö jo, mitä teette harjoittelun jälkeen?

Tommi: Tarkoitus olisi valmistua koulusta ensi kuussa, jonka jälkeen aion pitää hetken vapaata ja opiskella itsenäisesti. Minulla on selkeä käsitys siitä mitä haluan jatkossa tehdä työkseni.

Niko: Jatkan täällä Eazybreakissä some-markkinointia ja ylläpidän firman kotisivuja osa-aikaisesti. Muut kuvioni ovat vielä vähän auki, mutta muutama vapa on vedessä oheistöitä kalastelemassa. Toivottavasti pian tärppää.

On myös tullut harkittua opiskelun jatkamista jossain yliopistossa, mutta maisterivaiheen haku loppui tammikuussa. Välivuosi tulee kuitenkin tarpeeseen, sillä oikean erikoistumislinjan löytäminen tuntuu vaikealta. Katsellaan tätä sitten joskus uudelleen.

Mitä vinkkejä antaisitte työharjoittelua suunnitteleville?

Tommi: Työharjoittelupaikkaaa etsiessä kannattaa miettiä millaisia hommia haluaisi tulevaisuudessa tehdä työkseen, sillä harjoittelu tarjoaa arvokasta kokemusta ja jalansijaa jatkoa varten. Harjoittelupaikan löytäminen voi olla haastavaa, joten kannattaa lähteä liikkeelle hyvissä ajoin ja olla erittäin aktiivinen – eikä pidä luovuttaa, vaikka sitä paikkaa ei heti löytyisikään.

Niko: Pienten yritysten löytäminen voi olla vaikeaa, mutta minusta työ niissä on harvinaisen palkitsevaa ja monipuolista. Suosittelisin siis kaikkia harjoittelupaikan etsijöitä käyttämään muutaman tunnin itselle sopivien pienempien yritysten löytämiseen. Itse hakemisesta sen verran, että pelkän sähköpostin varaan ei kannata jäädä. Soita, kävele toimistolle tai kuvaa vaikka lyhyt video. Ja aloita tosiaan ajoissa – itse hain harjoittelupaikkaa aktiivisesti 3 kuukautta ennen kuin tärppäsi.

Kiitos paljon tästä haastattelusta – ja ennen kaikkea panoksestanne Eazybreakissä.


Jaa kirjoitus