Blogi

Miksi-kasvamme-jatkuvasti-blog_cover-1.png

Mistä yrityksen jatkuva kasvu syntyy?

Jaa kirjoitus
  • 41
    Jakoa


Saimme hiljattain vuoden 2018 tilinpäätöksemme virallisesti valmiiksi. Kovan työmme tuloksena oli jälleen kerran liiketoimintamme vahva ja kannattava kasvu monella eri mittarilla mitattuna. Eazybreak Oy:n liikevaihto oli vuonna 2018 noin 1 830 000 € ja liikevoitto noin 174 000 €. Liikevaihtomme kasvoi edellisvuodesta noin 37 % ja liikevoitto noin 68 %. Vuosi 2018 oli meille neljäs peräkkäinen, jolloin liikevaihtomme kasvoi kannattavasti.

Vauhdikkaan kasvun keskiössä sitä ei itsekään tajua pysähtyä miettimään, että mistä yrityksen jatkuva kasvu oikeastaan syntyy. Näin juhannuksen kynnyksellä löysimme hetken aikaa pohtia kysymystä oman yrityksemme näkökulmasta.

Kuluva vuosi 2019 on lähtenyt liikkeelle erittäin positiivisissa merkeissä, sillä lukuisat uudet yritykset, palveluntarjoajat ja työntekijät ovat aloittaneet palvelumme käytön. Palvelumme piirissä on tällä hetkellä lähes 170 000 työntekijää, kasvaen viimeisen puolen vuoden aikana 40 000 henkilöllä eli lähes 30 %. Lisäksi käyttöpaikkaverkostoomme on tänä vuonna liittynyt jo yli 1 000 uutta kumppania ympäri Suomen – ja rikommekin pian jo 11 000 käyttöpaikan rajan. Loppuvuoden näkymät ovat aivan yhtä kasvujohteiset, ja tavoittelemmekin vuoden 2019 liikevaihdoksi yli 2 700 000 euroa. Tämä tarkoittaisi noin 50 % kasvua viime vuoteen nähden, ja tavoitteen saavuttaminen vaikuttaa tunnuslukujemme valossa täysin mahdolliselta.

 

Välitämme asiakkaistamme ja heidän toiveistaan – aidosti

Me olemme olemassa asiakkaitamme varten. Se tarkoittaa, että välitämme asiakkaidemme tarpeista ja pyrimme aina toimimaan heidän etujensa mukaisesti. Kehitämme palveluitamme hyvin pitkälti saamamme palautteen perusteella. Esimerkiksi viime vuonna lanseeraamamme Eazybreak Combo -tuote kehitettiin monen asiakkaamme toiveesta. Asiakaslähtöisyyden ei pitäisi olla mitään ihmeellistä yhdellekään asiakaslähtöisesti toimivalle yritykselle, mutta se ei voi jäädä pelkäksi sanahelinäksi. Asiakaslähtöisyys on kirkastettava jokaiselle yrityksessä toimivalle henkilölle ja tehtävä siitä arkipäivää.

Asiakaslähtöisyys on mahdollistanut yrityksessämme sen, että olemme kehittäneet asiakkaillemme aidosti arvokkaan palvelukokonaisuuden. Olemme muuttaneet toimialamme hankalia ja osin epäreilujakin käytäntöjä kohti parempaa ja ratkaisseet samalla asiakkaidemme sisäisiäkin haasteita. Vastaantulevien ongelmien ratkaiseminen on meille erittäin tärkeää, mutta asiakkaan tunteiden ja kunkin hetkisen tilanteen ymmärtämisen merkitystä ei sovi unohtaa. Välittämisemme ei lopu oman palvelumme rajoihin, vaan haluamme aina auttaa asiakastamme mahdollisimman pitkälle prosessissaan.

Monelle loppukäyttäjällemme tärkein asia on se, että he voivat käyttää Eazybreak-etujaan mahdollisimman monessa eri paikassa. Käytämme siksi paljon aikaa käyttöpaikkojen kanssa neuvotteluun. Kaikki asiakkaamme voivat toivoa uuden käyttöpaikan lisäämistä verkostoomme. Alkuvuoden aikana olemmekin neuvotelleet jo satoja toivottuja käyttöpaikkoja ottamaan Eazybreakin käyttöön.

 

Olemme uteliaita tutkijoita

Johtamisguru Simon Sinek heitti aikoinaan ilmoille kuuluisan lausahduksen “Start with why.” Vaikka fraasi alun perin liittyykiin johtamiseen, se on erinomainen ohjenuora kenen tahansa päivittäiseen työhön. Kysymmekin aina uuden edessä ollessamme kolme miksi-kysymystä:

  • miksi käsillä oleva ilmiö on olemassa?
  • miksi asiakkaani on päätynyt tähän tilanteeseen?
  • miksi minä haluan tehdä tämän asian?

Kun pysähdymme edes pieneksi hetkeksi pohtimaan näitä kysymyksiä ennen varsinaisen työn aloittamista, pystymme asettumaan asiakkaan maailmaan jo alustavalla tasolla. Asiakkaan kanssa käytävä dialogi tarkentaa alkukäsityksiämme, mutta pohdintamme mahdollistaa syvällisemmät kysymykset aiheesta. Ja oman motivaation kannalta on aina hyvä pitää mielessä, miksi tämä asia on juuri minulle tärkeä hoitaa kunnialla.

 

Ei minä vaan me yhdessä

Hyvän tiimin ominaisuuksista puhutaan todella paljon tämän päivän työelämässä, ja useasti viitataan esimerkiksi Googlen laajaan selvitykseen parhaiden tiimien viidestä ominaisuudesta. Näistä asioista haluamme nostaa muiden ylle yhdessä tekemisen eli toiseen luottamisen. Meidän on luotettava siihen, että kukin meistä osaa valita oikeat asiat tehtävälistansa kärkeen. On luotettava siihen, että epäonnistumiset sallitaan ja ne otetaan oppimiskokemuksina. On luotettava siihen, että apua saa jos tarvitsee. On luotettava omaan tiimiin.

 

Osaava hallitus & ylin johto mahdollistaa itseohjautuvan työskentelyn

Meillä on aivan uskomattoman pätevä ja aktiivinen hallitus, jonka jokainen jäsen on todella arvokas voimavara yrityksellemme. Osaava hallituksemme ohjaa strategiaamme jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä haluttuun suuntaan, joka on usein erilaisten asioiden tekeminen ensimmäisenä maailmassa. Hallittuja riskejäkin on otettu silloin tällöin, ja ne ovat aina kannattaneet pitkässä juoksussa. Kymmenen hengen tiimimme ainoa esimies, toimitusjohtajamme John, puolestaan kommunikoi tavoitteemme meille selkeästi. Tämä mahdollistaa sen, että jokainen työntekijämme pystyy organisoimaan työnsä hyvin itseohjautuvasti ja täsmälleen yhteisten tavoitteidemme mukaan.

 

Kokeile Eazybreakia palvelumaksutta

Jos olet pohtinut kasvutarinaamme mukaan hyppäämistä, niin kesän aikana siihen on tarjolla erinomainen tilaisuus. Voit kokeilla Eazybreakia palvelumaksutta rekisteröitymisen jälkeisen kuukauden loppuun. Alkuun pääset muutamassa minuutissa jo parin kympin ennakkomaksulla. Tarjoamme kokeilujaksolle reilun tyytyväisyystakuun, jonka hengessä lupaamme palauttaa sinulle ylijääneen käyttämättömän ennakon. Mikäli siis päädyt jatkamaan yrityksesi matkaa ilman Eazybreakia.

Kokeile Eazybreakia maksutta

Jaa kirjoitus
  • 41
    Jakoa

Samankaltaisia artikkeleita