Sopimusehdot palveluntarjoajalle

YLEISET SOPIMUSEHDOT PALVELUNTARJOAJALLE
Versio 1.1.2022

Eazybreak on digitaalinen palvelu, jolla palveluntarjoaja (”sinä”) voi ottaa vastaan työnantajayritysten työntekijöilleen tarjoamia työsuhde-etuja. Olemme koonneet alle oleellisia asioita, jotta yhteistyömme toimisi mahdollisimman sujuvasti. Rekisteröidyttyäsi Epassi Finland Oy:n (” Epassi Finland “, ” Eazybreak ” tai ” me ”) tarjoaman Eazybreak-palvelun verkostoon palveluntarjoajaksi, me molemmat sitoudumme toimimaan näiden sopimusehtojen mukaan.

Näihin ehtoihin kuuluu olennaisena osana sopimukset henkilötietojen käsittelystä. Nuo sopimukset menevät pätevyysjärjestyksessä näiden ehtojen edelle ja ne hyväksytään näiden ehtojen tai niiden muutoksen yhteydessä. Toinen sopimuksista koskee meidän tekemäämme sinun työntekijöidesi henkilötietojen käsittelyä ja toinen sinun tekemääsi työnantajayrityksemme työntekijöiden henkilötietojen käsittelyä.

1. Palvelun kuvaus

Eazybreak-palvelun avulla työntekijät voivat käyttää työnantajiensa heille tarjoaman sähköisen lounas-, liikunta-, kulttuuri-, hyvinvointi- tai työmatkaedun palveluumme rekisteröidyissä toimipaikoissasi. Eazybreak on kohdennettu maksuväline, johon sovelletaan verottajan ohjeita.

Edun maksaminen tapahtuu matkapuhelimesta esitetyllä mobiilisetelillä tai lähimaksuna, joista käytämme yhdessä termiä maksutapa.

Käytön aloitus

Rekisteröityessäsi ilmoitat meille yrityksesi tiedot ja valitset, minkä tyyppisiä palveluita toimipaikoissasi tarjotaan. Hyväksyttyämme rekisteröitymisesi voit aloittaa Eazybreak-maksutavan vastaanoton.

Näytämme palvelussa ilmoittamasi yhteystiedot sekä palvelutarjontaasi kuvaavat tiedot työnantajayrityksillemme. Huolehdithan että tietosi ovat aina ajan tasalla, jotta asiakkaat löytävät sinut. Voimme julkaista nimesi tai logosi työnantajayritystemme nähtäväksi markkinointikanavissamme.

Eazybreakin tuotteet

Eazybreak Lounas
Eazybreak Lounas -seteleillä työntekijät voivat maksaa työpäivän aikaisen ateriansa kaikissa Eazybreak-verkoston ravintoloissa.

Eazybreak Sopimuslounas

Eazybreak Sopimuslounas -seteleillä työntekijät voivat maksaa työpäivän aikaisen ateriansa Eazybreak-verkoston ravintoloissa, joissa palveluntarjoajalla ja työnantajayrityksellä on hintasopimus palvelussamme. Hintasopimus kattaa tarjottavien palveluiden hinnat ja maksuehdon, jonka mukaan me laskutamme puolestasi työntekijöiden maksamat lounaat jälkikäteen.

Hintasopimus on sinun ja työnantajayrityksen välinen. Me toimimme tässä sopimussuhteessa kohdennetun maksuvälineen tarjoajana sekä laskuttajana.

Eazybreak Liikunta

Eazybreak Liikunta -seteleillä työntekijät voivat maksaa henkilökohtaisia liikuntapalveluiden kerta-, sarja- ja kausilippujaan.

Eazybreak Liikunta ja Kulttuuri
Eazybreak Liikunta ja Kulttuuri -seteleillä työntekijät voivat maksaa henkilökohtaisia liikunta- ja kulttuuripalveluiden kerta-, sarja- ja kausilippujaan.

Eazybreak Työmatka
Eazybreak Työmatka -seteleillä työntekijät voivat maksaa henkilökohtaisia arvo- ja aikaperusteisia matkalippujaan säännölliseen henkilöliikenteeseen.

Eazybreak Combo

Eazybreak Combo -setelit yhdistävät Verohallinnon päätöksen mukaiset liikunta-, kulttuuri-, työmatka-, hieronta- ja hammashoitoedut yhden saldon alle. Työnantaja valitsee, mitkä näistä eduista kuuluvat heidän yrityksensä Eazybreak Comboon ja kuinka paljon heidän työntekijänsä voivat näitä etuja käyttää.

Hieronta- sekä hammashoitoetujen verottomuus edellyttää sitä, että työnantaja valitsee halutut palveluntarjoajat verkostostamme. Jos työnantaja haluaa työntekijöidensä voivan maksaa sinun tarjoamia hieronta- tai hammashoitopalveluita, hän muodostaa kanssasi sähköisen sopimuksen. Me toimimme tässä sopimussuhteessa kohdennetun maksuvälineen tarjoajana sekä laskuttajana palveluntarjoajan puolesta.

Eazybreak Private

Eazybreak Private -seteleitä työntekijät voivat käyttää muihin kuin verottajan määrittämiin luontoisetuihin niissä Eazybreak-verkoston toimipaikoissa, joissa palveluntarjoajalla ja työnantajayrityksellä on sopimus palvelussamme.

Eazybreak Hyvinvointi

Eazybreak Hyvinvointi -seteleillä työntekijät voivat maksaa henkilökohtaiseen käyttöönsä hierontapalveluita ja muita erikseen heidän työnantajiensa kanssa sovittavia palveluita. Eazybreak Hyvinvointi -seteleillä työntekijät voivat maksaa sovittuja hyvinvointipalveluita kaikissa Eazybreak-verkoston käyttöpaikoissa. Osa palveluista edellyttää sopimuksen muodostamista työnantajan ja sinun välilläsi palvelussamme. Me toimimme tässä sopimussuhteessa kohdennetun maksuvälineen tarjoajana sekä laskuttajana sinun puolestasi.

Lähimaksaminen

Eazybreak-lähimaksaminen on kehitetty suurten ravintoloiden tarpeisiin. Se nopeuttaa maksutapahtumaa entisestään ja siten lyhentää lounasjonoja. Eazybreak-lähimaksaminen on mahdollista erillisellä Eazybreak-päätelaitteella, jonka voit tilata meiltä. Laitteen hinta, toimitustapa, takuu ja muut ehdot määritellään tarjouksessa. 

Asiakaspalvelu ja ohjeet

Me autamme sinua, kun sinulla on kysyttävää. Palvelumme ohjeista ja asiakaspalvelustamme saat apua kysymyksiin, jotka liittyvät maksutavan vastaanottamiseen, raportointiin tai muuhun palvelumme käyttöön.

2. Maksutavan vastaanottaminen

Eazybreak-maksun vastaanottaminen on helppoa ja nopeaa. Toimitamme sinulle ohjeet maksutavan vastaanottamiseen. Ohjeet löydät myös käyttäjätililtäsi. Maksutavan turvallinen vastaanotto vaatii, että noudatat ohjeitamme. Pidäthän ohjeet maksutavan vastaanottamisesta kaikkien kassahenkilöiden tiedossa ja ohjeista henkilökuntaasi tarvittaessa. Varaamme oikeuden päivittää näitä ohjeita tarvittaessa. Väärinkäytöksistä, väärennöksistä, ohjeiden noudattamatta jättämisestä tai muusta vastaavasta syystä johtuvia aiheettomia maksuja emme voi tilittää sinulle.

Toimitamme sinulle Eazybreak-tarrat, joista Eazybreak-asiakkaat tietävät, että he voivat maksaa toimipaikassasi. Sijoitathan tarra(t) ulko-oven ja/tai maksupisteen läheisyyteen.

Huomioithan Eazybreak-maksutapaa vastaanottaessasi verottajan ohjeet kohdennetusta maksuvälineestä. Löydät lisätietoa verottajan ohjeista.

Me toimimme maksutavan tuottajana, joten luonnollisesti sinun vastuullasi on asiakkaille tuottamasi palvelun laatu.

Maksutavan kohtelu maksuvälineenä tulee olla yhdenvertainen muihin maksuvälineisiin (esim. käteinen, pankkikortti, luottokortti) nähden.

Välttääksemme maksutavan väärinkäytöksiä, vain sinä tai asiakaspalvelumme voi peruuttaa virheellisen maksusuorituksen. Mikäli asiakaspalvelumme peruu maksun, varmistamme aina että peruutus on aiheellinen ja ilmoitamme siitä sinulle sähköpostitse.

3. Sopimuslaskutus

Laskutamme sinun ja työnantajayritysten välisiin sopimuksiin perustuvat Eazybreak Sopimuslounas-, Eazybreak Private- ja Eazybreak Hyvinvointisetelit puolestasi. Eazybreak Sopimuslounas- ja Eazybreak Private- setelien laskutus tapahtuu käytön mukaan jälkikäteen kaksi (2) kertaa kuukaudessa. Laskun maksuaika määräytyy hintasopimusten maksuehdon mukaan. Eazybreak Hyvinvointi-setelien laskutus työnantajilta tapahtuu ennakkoon arvioidun käytön mukaan, ja maksut tilitetään sinulle kohdan 4 mukaisesti.

Työnantajayritys vastaa suoraan sinulle sopimuksesta ja sen saatavista. Varmistathan ennen sopimuksen hyväksymistä työnantajayrityksen maksukyvyn. Emme vastaa työnantajayrityksen mahdollisesti suorittamatta jättämistä maksuista, mutta sitoudumme perimään maksut työnantajayritykseltä. Sinun on suositeltavaa olla myös itse yhteydessä työnantajayritykseen maksuhäiriötilanteissa ja voit maksujen viivästyessä välittömästi katkaista sopimuksesi kyseisen työnantajayrityksen kanssa ja lopettaa kyseisen työnantajayrityksen sopimusseteleiden vastaanottamisen. Mikäli työnantajayritys ei maksa tällaista saatavaa perintäyrityksistä huolimatta, voimme siirtää kyseisen saatavan sinulle perittäväksi. Saatavan siirron yhteydessä veloitamme sinulta ko. saatavaan liittyvän palvelumaksun.

4. Tilitykset

Tilitämme vastaanottamasi Eazybreak-maksut palvelussamme ilmoittamallesi pankkitilille joka maanantai tai seuraavana pankkipäivänä, mikäli kyseessä arkipyhä. Tilitettävä summa muodostuu seuraavasti:

a) edellisen viikon maanantain ja sunnuntain välillä tapahtunut myynti (pl. Eazybreak Sopimuslounaan ja Eazybreak Privaten sopimuslaskutus)

b) edellisen viikon maanantain ja sunnuntain välillä työnantaja yritysten maksamat sopimuslaskut

Vähennämme tilitettävästä summasta hinnastomme mukaisen palvelumaksun. Huolehdithan, että tilitietosi ovat oikein palvelussamme, jotta saat tilitykset ajallaan.
Eazybreak-palvelun raporteista näet helposti toimipaikkojesi myynnin ja tilitykset reaaliaikaisesti.

5. Henkilötietojen käyttö

Kunnioitamme sinun yksityisyyttäsi. Hyödynnämme alan parhaita käytäntöjä meille toimitettujen työntekijöidesi henkilötietojen suojaamiseksi. Sinun tulee toimia samoin työnantajayritystemme työntekijöiden henkilötietojen suhteen.

Käsittelemme kummatkin henkilötietoja aina voimassa olevan tietosuojalainsäädännön, kuten EU:n tietosuoja-asetuksen, edellyttämällä tavalla ja solmimiemme näihin ehtoihin liitettyjen henkilötietojen käsittelysopimusten mukaan.

Sinä olet tietosuojalainsäädännön mukainen rekisterinpitäjä palveluumme itse lisäämiesi pääkäyttäjien osalta, ja henkilötietojen käsittelijä työnantajayritysten työntekijöiden henkilötietojen, kuten maksutietojen osalta. Me toimimme myös työnantajayritystemme työntekijöiden henkilötietojen käsittelijänä työnantajayritystemme kanssa solmittujen sopimusten mukaisesti. Muistathan, että sinun tulee tietosuojalainsäädännön mukaisena rekisterinpitäjänä laatia oma tietosuojaselosteesi ja hankkia mahdollisesti tarvittavat suostumukset henkilötietojen käsittelyyn omien työntekijöidesi osalta.

Verohallinnon ohjeen mukaan sinun on kyettävä tarkistamaan maksuvälineen käyttäjän henkilöllisyys. Siksi näet palvelussamme maksajan nimitiedon. Huomioithan että sinulla ei ole oikeutta käyttää tätä tietoa mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Palvelumme tietosuojaseloste kuvaa henkilötietojen käsittelymme ja se on sinun ja työntekijöidesi nähtävillä rekisteröitymisen yhteydessä sekä verkkosivuillamme.

6. Palvelumme saatavuus

Kehitämme ja huollamme palveluamme jatkuvasti ja pyrimme pitämään sen saatavissa aina. Emme voi kuitenkaan taata keskeytyksetöntä tai virheetöntä toimintaa. Pyrimme tekemään palvelun päivitykset ja huollot aiheuttamatta katkoja palvelun käyttöön. Palvelukatkon vaativat päivitykset ja huollot ajoitetaan sellaisiin aikoihin, jolloin palvelun käytöstä poistaminen vaikuttaa sinuun ja palvelumme käyttäjiin mahdollisimman vähän.

Me olemme ylpeitä palvelumme korkeasta saatavuudesta. Mahdolliset palvelun saatavuuteen vaikuttavat ongelmatilanteet pyrimme korjaamaan mahdollisimman nopeasti. Tällaisten toimintahäiriöiden aikana pyrimme varmistamaan, että työntekijät voivat kuitenkin käyttää etujansa. Olemme laatineet ongelmatilanneohjeet, joita ohjeistamme sinua ja työntekijöitä noudattamaan.

7. Verohallinnon pelisäännöt

Suomessa työsuhde-etuja voi tarjota työntekijöille niin, että siitä syntyy työnantajayrityksille ja heidän työntekijöilleen verohyötyä. Verohyödyn toteutumiseksi Verohallinto on määrittänyt tietyt pelisäännöt, jotka kerrotaan tarkemmin Verohallinnon päätöksessä luontois- ja henkilökuntaetujen hankkimisesta kohdennetuilla maksuvälineillä. Sinun tulee noudattaa näitä sekä muita Verohallinnon ohjeita. Helpottaaksemme asiaa, olemme koonneet alle joitakin tärkeimpiä seikkoja nykyisistä ohjeista:

Vain Verohallinnon määrittämät palvelut käytettävissä

Maksutavalla voi maksaa vain Verohallinnon määrittämiä palveluita ja sovittuja hyvinvointipalveluita, siitä ei anneta vaihtorahaa eikä sitä voi vaihtaa muuksi vastikkeeksi.

Esimerkiksi Eazybreak Lounas- ja Eazybreak Sopimuslounas -seteleillä ei voi ostaa alkoholia, tupakkaa, elintarvikkeita tai muita hyödykkeitä. Niitä ei myöskään voi vaihtaa palveluntarjoajan omaksi aterialipukkeeksi.

Ajankohtaiset tiedot etujen käytön rajoituksista saat Verohallinnon verkkosivuilta.

Velvollisuudet kohdennetussa maksamisessa

Verohallinto on jakanut kohdennetun maksamisen osalta velvollisuuksia meille, sinulle, työnantaja yrityksille ja heidän työntekijöilleen. Meidän velvollisuutemme on toteuttaa palvelumme niin, että kohdennetun maksamisen periaatteet toteutuvat. Tämä tarkoittaa esimerkiksi työsuhde-etujen käytön rajoittamista tiettyihin kohteisiin, palveluidesi soveltuvuuden arviointia sekä sinun ja työnantajayritysten ja heidän työntekijöiden riittävää ohjeistamista maksutavan käytössä. Me noudatamme näitä ja kaikkia muita Verohallinnon vaatimuksia parhaamme mukaan.

Palvelutarjoajan velvollisuudet

Työsuhde-etu, jonka sinä tarjoat työnantajayritystemme työntekijöille, on aina henkilökohtainen. Työsuhde-etua voi siis hyödyntää ainoastaan se työntekijä, jolle työnantajayritys kyseisen edun myöntää. Tästä johtuen sinulla on oikeus ja velvollisuus tarkistaa työntekijän henkilöllisyys maksutapaa käytettäessä, mikäli koet sen tarpeelliseksi. Henkilöllisyyden tarkistuksella varmistut siitä, että käyttäjä on oikeutettu käyttämäänsä etuun.

8. Omistusoikeudet

Eazybreak-palveluun tallentamasi tieto kuuluu sinulle ja kehittämämme palvelun immateriaali- ja muut oikeudet kuuluvat meille. Tällä sopimuksella ei siis siirretä omistusoikeuksia välillämme.

9. Vastuunrajoitus

Kummankin osapuolen vastuu kaikenlaisista vahingoista väliseemme sopimukseen ja näihin sopimusehtoihin liittyen on kaikissa tapauksissa enintään viisikymmentä (50) prosenttia sinulta kolmen (3) edeltävän kuukauden aikana perittyjen palvelumaksujen määrästä. Palvelumaksuihin ei lueta ostetuista palveluista ja tuotteista sinulle maksettuja hintoja. Osapuolet eivät ole velvollisia korvaamaan epäsuoria tai välillisiä vahinkoja.

Vastuunrajoitukset eivät kuitenkaan koske vahinkoa, joka on aiheutettu tahallisesti tai törkeällä huolimattomuudella. Tällä sopimuksella ei myöskään rajoiteta työnantajayritystemme sekä heidän työntekijöidensä vaatimuksia sinulle välisiinne palveluihin liittyen, vaan ne sinun tulee sopia heidän kanssaan suoraan.

10. Salassapito

Sitoudumme molemmat pitämään toisiltamme saamamme aineistot luottamuksellisina, jos aineistot on merkitty luottamuksellisiksi tai ne on ymmärrettävä sellaisiksi. Näitä aineistoja saa käyttää vain näiden palvelun käyttöehtojen mukaisesti palvelun käyttämiseen ja toteuttamiseen, eikä mihinkään muuhun tarkoitukseen. Käsittelemme toisen luottamuksellista tietoa yhtä huolellisesti kuin omaamme. Salassapitovelvoitteet jatkuvat myös kahden (2) vuoden ajan sopimuksen päättymisen jälkeen.

Salassapitovelvollisuus ei kuitenkaan koske aineistoa tai tietoa, a) joka on yleisesti ja julkisesti saatavilla; b) jonka sinä tai me saamme kolmannelta osapuolelta ilman salassapitovelvollisuutta; c) joka oli vastaanottavalla osapuolella hallussa jo ennen sen saamista toiselta; tai d) jonka sinä tai me olemme kehittäneet itse hyödyntämättä toiselta saatua aineistoa tai tietoa.

11. Sopimusmuutokset

Varaamme oikeuden muuttaa näitä sopimusehtoja sekä palvelumaksujamme. Ilmoitamme muutoksista sinulle sähköpostitse vähintään kolmekymmentä (30) päivää ennen muutosten voimaantuloa. Päivitäthän muuttuneet yhteystiedot palveluumme. Mikäli et hyväksy muutoksia, on sinulla oikeus lopettaa palvelun käyttö ja päättää sopimuksesi kanssamme.

Mikäli toimipaikkasi sulkeutuu väliaikaisesti, asetathan sen epäaktiiviseksi Eazybreak-palveluun, jolloin Eazybreak-asiakkaat eivät näe toimipistettä ja voi tehdä maksuja.

Meillä on oikeus siirtää tämä sopimus kolmannelle osapuolelle liiketoimintakauppaan liittyen. Muutoin siirrot vaativat toisen osapuolen suostumuksen, josta kumpikaan ei perusteettomasti kieltäydy.

12. Sopimuksen päättäminen

Molemmat osapuolet voivat irtisanoa sopimuksen ilman irtisanomisaikaa. Sopimus tulee irtisanoa kirjallisesti.

Poistathan Eazybreak-tarrat ja muut maksutavan tunnisteet sopimuksen päättyessä.

13. Sovellettavat lait ja riitojen ratkaisu

Tähän sopimukseen sovelletaan Suomen lakia ja siitä aiheutuvat riitaisuudet ratkaistaan ensisijaisesti osapuolten välisin neuvotteluin. Elleivät neuvottelut johda ratkaisuun, sopimukseen liittyvät riidat ja vaatimukset ratkaistaan lopullisesti yksijäsenisessä välimiesmenettelyssä Helsingissä Keskuskauppakamarin välityslautakunnan sääntöjen mukaisesti.