Työnantajan ohjeet – käyttöönottoa tukevat dokumentit

Tälle sivulle olemme koonneet sinulle palvelumme käyttöönottoa tukevia ohjeita ja dokumentteja. Klikkaa ikonia tai tekstilinkkiä ladataksesi ohjeet käyttöösi.

1 Lyhyt kuvaus palvelusta

Luethan lyhyen tiivistelmän palvelukuvauksestamme ennen palvelun käytön aloitusta. Yksityiskohtaisemmat ohjeet voit ladata myöhemmin käyttäjätililläsi kohdassa Työnantajan ohjeet/ Työntekijän ohjeet.

2 Rekisteröityminen

Palveluun rekisteröityminen on helppoa. Tässä on kuitenkin vielä avuksesi rekisteröintiohjeet, mikäli et vielä ole rekisteröitynyt.

3 Viestintä henkilöstölle

Ennen käyttöönottoa on yrityksen henkilöstöä hyvä tiedottaa uudesta maksutavasta. Valitse viestimallit sen mukaan, miten käsittelet työtekijän omavastuuosuuden yrityksessäsi. Viestintä voidaan toteuttaa kahdessa vaiheessa.

3.1 Yleistiedote henkilöstölle

Hyvissä ajoin ennen käyttöönottoa, yleinen tiedotus henkilöstölle esim. yrityksesi intranetissä.

  •   word-iconKäytä tätä mallia, jos veloitat edun omavastuuosuuden palkasta tai et veloita omavastuuta.
  • word-icon2  Käytä tätä mallia, jos työntekijäsi maksavat omavastuuosuuden itse verkkomaksuna ennakkoon (Lompakko).
3.2 Infokirje työntekijöille

Henkilökohtainen sähköpostiviesti eli infokirje työntekijöille esim. viikkoa ennen käytön aloitusta. Suosittelemme infokirjeen toimittamista ennenkuin työntekijätiedot tallennetaan Eazybreak-palveluun.

  •   word-iconKäytä tätä mallia, jos veloitat omavastuuosuuden palkasta tai et veloita omavastuuta.
  •   word-iconKäytä tätä mallia, jos työntekijäsi maksavat omavastuuosuuden itse verkkomaksuna ennakkoon (Lompakko).

4 Viestintä kauppiaille

Kauppiasverkostomme on jo laaja, mutta suosikkipaikkanne ei ehkä vielä vastaanota Eazybreak-maksutapaa. Tehokkain tapa saada suosikkipaikkasi mukaan verkostoomme on sinun itse toimittama suosituskirje kauppiaalle. Toimita oheinen kirje kauppiaalle. Voit myös ilmoittaa meille toiveestasi verkkosivujemme kautta.

  • icon-pdf  Suosituskirje kauppiaalle

5 Muuta

Olemme koonneet tiedoksesi palvelustamme lähtevät yleisimmät viestimallit. Palvelu lähettää automaattisesti sähköpostitse ilmoituksen työntekijälle esim. käyttäjätilin avauksen tai poiston yhteydessä.