Työnantajan ohjeet – Lyhyt palvelukuvaus

1 Yleistä

Eazybreak on monipuolinen ja joustava työsuhde-edun (lounas, liikunta, työmatka, kulttuuri, hieronta, hammashoito) maksutapa. Eazybreak on yrityksen työntekijöilleen tarjoama etu, joka noudattaa verottajan päätöksiä työsuhde-eduista.  Eazybreak on sähköinen palvelu, jossa

Työnantaja Työnantaja rekisteröityy edun tarjoajaksi ja määrittelee edun jakoon ja käyttöön liittyvät säännöt ja etuun oikeutetut työntekijät.
Työntekijä Työntekijä saa henkilökohtaisen Eazybreak-käyttäjätilin, joka mahdollistaa maksutavan käytön.
Kauppias Kauppias rekisteröityy palveluntarjoajaksi, jotta voi vastaanottaa maksutavan.
Maksutapa Maksu suoritetaan matkapuhelimella, jolloin mobiiliseteli esitetään puhelimen näytöltä kassalla tai maksu suoritetaan lähimaksuna.
Käytetty etu Maksusuoritus kirjautuu automaattisesti työnantajan ja työntekijän Eazybreak-tilille käytetyksi eduksi ja kauppiaan Eazybreak-tilille myynniksi.
Omavastuu Työntekijän käsitellään palkoissa tai vähennetään työntekijän Eazybreak-lompakosta, jonne hän siirtää rahaa ennakkoon verkkomaksuna (Lompakko).
Laskutus Eazybreak laskuttaa (ennakkomaksu tai jälkikäteen laskutus) automaattisesti edun työnantajalta kaikkien etutyyppien osalta.
Tilitys Eazybreak tilittää käytetyt edut automaattisesti kauppiaalle.
Raportit Eazybreak-raportoinnin avulla on helppo seurata etujen käyttöä, ennakkosaldoa ja laskutusta.

Eazybreak Palvelu automatisoi

 • etujen jaon työntekijöille.
 • jaettujen ja käytettyjen etujen raportoinnin.
 • ennakkomaksujen ja käytettyjen sopimusseteleiden laskutuksen työnantajalta.
 • käytettyjen seteleiden tilityksen kauppiaille.

Saat helposti palvelusta raportit palkkahallinnon ja laskujen käsittelyn tueksi käytetyistä eduista. Eazybreak-palvelu on integroitavissa yrityksen henkilöstö- ja palkkahallinnon järjestelmiin.

2 Eazybreak-etutyypit

Ruokailupalvelut Eazybreak Lounas on etu, jota voidaan käyttää palveluun rekisteröityneissä ravintoloissa. Eazybreak Sopimuslounasetu on etu, jota voidaan käyttää niissä palveluun rekisteröityneissä ravintoloissa, joiden kanssa yritykselläsi on palvelun kautta tehty, voimassa oleva sopimus lounaan hinnasta ja käytettyjen etujen jälkikäteislaskutuksesta.
Liikunta- ja kulttuuripalvelut Eazybreak Liikunta on etu, jota voidaan käyttää palveluun rekisteröityneissä liikuntapaikoissa
Eazybreak Liikunta ja Kulttuuri sekä Eazybreak Combo  ovat etuja, joita voidaan käyttää palveluun rekisteröityneissä liikunta ja kulttuuripaikoissa
Työmatkapalvelut Eazybreak Työmatka sekä Eazybreak Combo ovat etuja, joita voidaan käyttää palveluun rekisteröityneissä kauppiastoimipaikoissa, jotka vastanottavat Eazybreak-työmatkaseteleitä.
Hyvinvointipalvelut Eazybreak Hyvinvointi (Hieronta) ja Eazybreak Combo ovat etuja, jota voidaan käyttää niissä palveluun rekisteröityneissä toimipaikoissa, joiden kanssa yritykselläsi on palvelun kautta tehty, voimassa oleva sopimus edun käytöstä.
Eazybreak Hyvinvointi (Hammashoito) ja Eazybreak Combo on etu, jota voidaan käyttää niissä palveluun rekisteröityneissä toimipaikoissa, joiden kanssa yritykselläsi on palvelun kautta tehty, voimassa oleva sopimus edun käytöstä.

3 Eazybreak-kauppiaat

 • Eazybreak -tarra toimipaikan ulko-ovessa tai kassalla kertoo, että kauppias vastaanottaa maksutavan. Tarrassa on kauppiaan Eazybreak-toimipaikkakoodi, jota käytetään tekstiviestimaksussa.
 • Eazybreak-kauppiaat on listattu Eazybreak-käyttäjätililläsi (työnantaja/työntekijä), matkapuhelinsovelluksessamme ja www-sivujemme käyttöpaikkahaussa.

4 Yritystiedot

Yrityksen perustietoja ovat nimi, y-tunnus, laskutustiedot sekä pääkäyttäjien tiedot. Eazybreak voi avata käyttöösi ns. konsernirakenteen, jos rekisteröit palveluun useamman yrityksen. Saat tällöin edun käytöstä myös konsernitasoiset koontiraportit.

Yritystietoihin tallennetaan edunsaajat eli työntekijät. Työntekijät voidaan tuoda palveluun manuaalisesti, tiedostolatauksena tai erikseen lisäpalveluna rakennettavan HR-liittymän avulla. Työntekijät voidaan liittää toimipaikkoihin, eturyhmiin, kustannuspaikkoihin ja maksuryhmiin. Eturyhmien (kts. Etujen asetukset) avulla työntekijöille voidaan jakaa erityyppisiä, eriarvoisia tai eri määrä etuja. Eturyhmien ja kustannuspaikkojen avulla voidaan raportoida etujen käyttö ja kustannukset. Maksuryhmä on palkanlaskennan lisätieto (jos käytössäsi on Eazybreak-palkkaintegraatio).

5 Etujen asetukset

Etujen asetuksilla hallinnoit yrityksen käytössä olevia etutyyppejä sekä niiden jako- ja maksuperusteita. Työntekijät voidaan jakaa eturyhmiin ja antaa niille ryhmäkohtaiset etujen asetukset. Etujen asetuksissa määritellään jaettavista eduista mm. lisäyskuukaudet, lisättävä etumäärä / arvo ja mahdollinen työntekijän omavastuuosuus edusta. Omavastuuosuuden veloitat joko palkasta sen mukaan, miten kukin työntekijä on etua käyttänyt.  Vaihtoehtoisesti voit valita lisämaksullisen Lompakko-mallin, jossa työntekijä maksaa omavastuuosuutensa ennakkoon verkkomaksuna.

6 Lounas- ja sopimuslounasetu

Työntekijät voivat käyttää lounasedun maksamiseen  joko lounas- tai sopimuslounasetua. Lounasetua voidaan käyttää kaikissa palvelumme ravintoloissa ja sopimuslounasetua vain valitsemissasi sopimusravintoloissa.  Yrityksesi saa suurimman hyödyn käyttämällä molempia etutyyppejä (ns. hybridilounasmalli), jossa käyttäjät voivat maksaa kaikissa verkostomme ravintoloissa. Sopimusruokailua ja siihen kohdentuvia arvonlisäveron vähennyksiä kannattaa käyttää suuren käyttöasteen ravintoloissa.

Sopimuslounasetua voidaan käyttää, kun yritykselläsi ja kauppiaalla on Eazybreak-palvelun kautta tehty voimassa oleva sopimus lounaan maksimihinnasta ja käytettyjen lounaiden jälkikäteen laskutuksesta. Eazybreak-palvelun kautta tehdyt sopimukset ovat kauppias- ja asiakasyrityksen välisiä sopimuksia. Eazybreak laskuttaa kauppiaan puolesta yritykseltäsi käytetyt lounaat palvelussa ilmoittamallasi maksuehdolla, ja suorittaa tilityksen kauppiaalle maksettuasi laskun.  Tallenna sopimusasetukset käyttäjätilillesi ja voit ehdottaa lounassopimuksia palvelussa haluamillesi ravintoloille.

Lompakko on lisämaksullinen tuoteominaisuus, jota voidaan käyttää myös korkeampien lounasmaksujen maksamiseen. Lompakon ollessa käytössä, voi työntekijä maksaa rahaa verkkomaksuna sovelluksen tai nettitilin Siirrä rahaa lompakkoon -toiminnolla. Salliessasi etujen asetuksissa lounaan lisämaksut Eazybreak-lompakosta, voi työntekijä maksaa mobiilisetelillään korkeamman lounasmaksun (max. 50€). Lounaan arvon ylittäessä etujen asetuksissa ilmoittamasi maksimiarvon, vähennetään ylimenevä osuus työntekijän lompakosta.

Lompakkoon siirretyn rahan palautuksista vähennämme  työntekijältä hinnastomme mukaisen kulun. Osapalautuksia emme voi tehdä.

7 Liikunta-, kulttuuri- ja työmatkaetu

Voit tarjota työntekijöillesi palvelumme kautta joko liikuntaedun tai liikunta- ja kulttuuriedun sekä lisäksi työmatkaedun.  Voit myös yhdistää edellä mainitut edut ja jakaa työntekijöillesi Eazybreak Combo -etua. Comboa voidaan käyttää joustavasti ja tasapuolisesti niin liikuntaan, kulttuuripalveluihin, kuin työmatkaedulla maksamiseen.

8 Hyvinvointiedut: Hieronta ja Hammashoito

Voit tarjota työntekijöillesi palvelumme kautta Hyvinvointietuna hieronnan ja/tai hammashoidon. Etua voidaan käyttää, kun yritykselläsi ja kauppiaalla on Eazybreak-palvelun kautta tehty voimassa oleva sopimus etujen käytöstä valitsemissasi  hieronta/hammashoitopaikoissa. Eazybreak-palvelun kautta tehdyt sopimukset ovat kauppias- ja asiakasyrityksen välisiä sopimuksia.

9 Raportointi

Palvelun raporteista saat reaaliaikaiset ja yksityiskohtaiset tiedot etujen jaosta, käytöstä sekä käyttöpaikoista. Raportit ovat myös palkanlaskennan ja kirjanpidon (jälkikäteen laskutettavien sopimuslounaiden laskujen tarkistus) työvälineitä.

9 Laskutus

Lasku toimitetaan työnantajatilisi laskutustietojen mukaisesti joko verkko- tai PDF-laskuna sähköpostitse. Laskutus tapahtuu etutyypistä riippuen joko ennakkoon tai jälkikäteen käytettyjen etujen mukaisesti.

Jälkikäteislaskutus: Sopimuslounaat veloitamme yritykseltäsi koontilaskuna kaksi kertaa kuukaudessa käyttönne mukaan. Maksuehdon ilmoitat etujen asetuksissa.  Maksathan laskun eräpäivään mennessä, jotta voimme suorittaa sopimusravintoloille tilitykset sopimuksenne mukaisesti. Palvelun käyttömaksut laskutetaan ennakkoon edellisen kuukauden laskussa.

Eazybalance-
ennakkolaskutus: Eazybalance on Eazybreak-palvelun tuoteominaisuus, jolla hallinnoit etukäteen maksettavia etuja ja ennakkosaldoa kustannustehokkaasti. Työntekijät voivat käyttää etua vain, kun ennakkoa on käytettävissä työnantajatililläsi. Käytetyt edut tai työnantajan tukiosuus edusta (Lompakko-malli, jossa työtekijä maksaa omavastuuosuutensa verkkomaksuna ennakkoon) vähennetään ennakkosaldostasi. Kuukausittaiset palvelun käyttömaksut vähennetään myös Eazybalance-saldostasi.
Ensimmäinen ennakkomaksu arvioidaan tekemiesi etujen asetusten ja ilmoittamasi käyttäjämäärän mukaan. Palvelu lähettää yrityksellesi uuden ennakkolaskun, kun ennakkoa tulee täydentää (huomioiden maksuehdon ja tilille varattavan ns. ylimääräisen käyttövaran).  Mikäli et käytä automaattista laskutusta, tulee sinun itse huolehtia ennakon riittävyydestä. Voit siirtää ennakkoa nopeampaan käyttöön verkkomaksuna tai ylimääräisellä laskulla.

10 Kauppiastilitykset

Tilitämme kauppiaille käytetyt edut viikoittain. Sopimusetujen käytön tilitämme kuitenkin vasta, kun yrityksesi on maksanut sopimusruokailulaskun Eazybreakille.

11 Maksaminen

Työntekijä voi käyttää Eazybreak-mobiilimaksutapaa, kun

 • Työntekijä on hyväksynyt palvelun käyttöehdot.
 • Työntekijän tilillä on käyttämätöntä etua.
 • Työntekijän lompakossa on käyttämätöntä saldoa omavastuuosuuden vähentämistä varten.
 • Työnantajan tilillä on riittävästi ennakkomaksua (etukäteen maksettavat edut).
 • Työnantajalla on Eazybreak-palvelussa voimassa oleva sopimus edun käytöstä (hieronta, sopimuslounas) ja jälkikäteen laskutuksesta  (sopimuslounas).

Maksu tehdään matkapuhelimella maksun käyttöpäivänä tai Eazybreak-lähimaksuna. Matkapuhelimeen toimitettu mobiiliseteli eli maksukuitti esitetään kassalla maksuna ostosta 15 minuutin kuluessa tai työntekijä sopii kauppiaan kanssa maksun todentamisesta muuten (esim. liikuntapaikat). Lähimaksu voidaan tehdä ravintoloissa, joissa on Eazybreak-maksupääte ja maksajalla Eazybreak-tiliin liitetty lähimaksutunniste.maksupaatev3

Maksutavan käyttöönotosta ja maksamisesta on yksityiskohtaiset omat ohjeet

Eazybreak lähimaksaminen on joustava ja nopea tapa lounaan maksamiseen kävijämääriltään suurissa lounasravintoloissa. Kysy erikseen hinnoitelluista Eazybreak-lähimaksupääteestä ja maksutunnisteista lisätietoja myynnistämme ([email protected]).

12 Lisäpalvelut

Yrityksen HR-järjestelmän ja Eazybreak Palvelun välille voidaan tehdä liittymä, joka vähentää huomattavasti manuaalista ylläpitotyötä. Liittymässä Eazybreak Palveluun

 • lisätään yrityksen uudet työntekijät.
 • päivitetään mahdolliset muutokset jo oleville työntekijätileille.
 • suljetaan poistuneiden työntekijöiden tilit.

Palkkaliittymän avulla voidaan toimittaa työntekijöiden etujen käytöstä palkkavähennystiedot automatisoidusti yrityksen palkanlaskentaan.
Kysy liittymistä lisätietoja myynnistämme ([email protected]).

13 Käyttäjätilille kirjautuminen

Sähköpostiosoite toimii käyttäjätunnuksena Eazybreak-käyttäjätilillesi. Salasanan voi käyttäjä muuttaa tarvittaessa tilitiedoissaan. Unohtuneen salasanan voi vaihtaa kirjautumissivun Unohditko salasanasi? toiminnolla.

14 Sopimusehdot ja tietosuojaseloste

Eazybreak-palvelun ehdot työnantajalle ja työntekijälle, sopimus henkilötietojen käsittelystä sekä tietosuojaseloste ovat nähtävänä myös käyttäjätililläsi. Hyväksyt työnantajan ehdot rekisteröinnin yhteydessä. Työntekijän ehdot hyväksytään ennen edun käyttöä.

15 Lisäpalveluhinnasto

Kulloinkin voimassa oleva hinnastomme on nähtävänä verkkosivuillamme.

16 Käyttäjätuki

 • Yrityksen oma tuki työsuhde-eduissa: Ilmoita palvelussa yrityksesi omat yhteystiedot, josta työntekijäsi voivat kysyä yrityskohtaista lisätietoa eduistanne.
 • Käyttöohjeet: Työnantajan sekä työntekijän käyttäjätilillä on kattavat ohjeet Eazybreak Palvelun käyttöönotosta ja maksutavan käytöstä.
 • Eazybreak-käyttäjätuki: Eazybreak-käyttäjätuki auttaa sinua palvelun käyttöön liittyvissä yleisissä asioissa sekä teknisissä ongelmatilanteissa. Autamme mielellämme.
  Puhelin     : 0207 40 2730, arkisin klo 8-17
  Sähköposti: [email protected]