Työntekijän ohjeet – Mobiilisovellus

1 Yleistä

Eazybreak-mobiilisovellus on helpoin tapa työsuhde-etusi käyttöön. Tarvitset Eazybreak-käyttäjätilin ja edut käyttöösi voidaksesi käyttää maksutapaa. Tutustu myös ohjeisiimme palvelun käytön aloituksesta ja etujen latautumisesta käyttöösi.

2 Tilin käyttöönotto

Lataa sovelluskaupastasi maksuton Eazybreak-sovellus puhelimeesi. Käytäthän aina uusinta sovellusversiota. Huomioi, että kaikki puhelinmallit ja käyttöjärjestelmäversiot eivät ole tuettuja. Käytä tällöin nettitililläsi tai tekstiviestinä tehtävää maksutapaa. Siirry sovelluskauppaasi (alla olevista painikkeista) ja lataa sovellus käyttöösi:
Download_on_the_Mac_App_Store_Badge_US-UK_165x40  google-play-badge

Saat sähköpostiisi Eazybreak-kirjautumistunnuksesi heti kun työnantajasi on avannut sinulle käyttäjätilin. Kirjaudu sovellukseen (iOS, Android) tai nettitilillesi tunnuksillasi. Hyväksy palvelun käyttöehdot, tallenna matkapuhelinnumerosi käyttäjätilisi tietoihin ja vaihda salasanasi (vähintään 8 merkkiä sisältäen numeroita ja kirjaimia).
Huom: Matkapuhelinnumeron tallentaminen on vapaaehtoista Eazybreak-sovellusversiosta 4.0 alkaen. Jos et tallenna matkapuhelinnumeroa, et voi tehdä tekstiviestimaksuja Eazybreakilla.

 

3 Hyvä tietää

Huomio Eazybreak-maksamisessa seuraavat tärkeät asiat:

3.1  Ennen maksamista

 • Valittuasi käyttöpaikan ja hyväksyttyäsi maksun painamalla Maksa-painiketta saat sovellukseen mobiilisetelin. Mobiiliseteli on käyttöpaikan kassalla tarkistettava maksukuitti.
 • Mobiiliseteli esitetään 15 minuutin sisällä kassalla siitä, kun painat sovelluksen Maksa-painiketta. 
 • Jos kauppias ei tarkista maksua kassalla (esim. liikuntapaikat), sovi kauppiaan kanssa maksun tarkistuksesta esim. sähköpostitse tai puhelimella. Tällöin kauppias voi hyväksyä maksun myös myöhemmin.
 • Suorita maksusi vasta, kun olet varma, että voit sen käyttää. Älä tee testimaksuja. Väärää maksusuoritusta ei välttämättä voida peruuttaa/korvata.
 • Maksusi vähennetään tilisi Eazybreak-eduista ja lisätään kauppiaan myyntiin välittömästi, kun olet suorittanut maksun puhelimessasi.
 • Android ja iOS sovellusten mobiilisetelissä on animoitu turvaelementti, jonka kassa tarkastaa.
 • Voit seurata maksujasi ja tilitapahtumia käyttäjätilisi reaaliaikaisista raporteista (Tapahtumat).
 • Huom: Eazybreak-maksutapa käy yhä laajemmin verkkokaupoissa. Maksu tehdään tällöin kauppiaan verkkokaupassa, ei matkapuhelimella. Lue tarkemmat ohjeet kauppiaan verkkokaupan omista ohjeista.

3.2  Maksun tarkistus kassalla

 • Kaikki maksukuittina toimivat mobiilisetelit pitää tarkistuttaa käyttöpaikan kassalla 15 minuutin kuluessa siitä hetkestä, kun painat Maksa-painiketta Eazybreak-sovelluksessa.
 • Tee maksu aina vasta, kun olet käyttöpaikan kassajonossa.
 • Tehtyäsi maksun sovelluksessa saat näytölle mobiilisetelin, joka sisältää maksun tarkistukseen tarvittavat tiedot. Näytä mobiiliseteli kassahenkilölle, joka tarkistaa maksusi tiedot.
 • Mikäli maksusi joudutaan perumaan, ole yhteydessä asiakaspalveluumme samana päivänä (arkisin klo 8-17). Tarkistamme, onko maksusi mahdollista peruuttaa. Toimistoaikojemme ulkopuolella sinun on oltava yhteydessä suoraan kauppiaaseen maksusi peruutuksesta. Eazybreak ei takaa väärän maksun peruutusta.

4 Maksaminen (iOS ja Android)

Käyttöpaikan haku vaatii puhelimen GPS-paikantamisen. Salli sovelluksen käyttää paikannin ominaisuutta sitä kysyttäessä tai tee se puhelimesi asetuksissa. Varmista, että myös Internet–yhteys on käytössä.

Työnantajasi valitsee, mitä Eazybreak-etuja voit käyttää sekä millä säännöillä. Tästä johtuen sinulta voidaan pyytää oheisista kuvista poikkeavia tietoja. Tarkistathan Eazybreak-etuihisi liittyvät säännöt työnantajaltasi.
Katso ohjevideo:   KATSO VIDEO

Tässä esimerkissä on kuvattu maksaminen lounasedulla.
Tarkat tiedot eri etutyypeillä tehtäviin maksuihin on kuvattu Eazybreak Palvelun käyttöohjeessa.

 

1. Kirjaudu sovellukseen Eazybreak-tunnuksillasi. Käytä Näytä (salasana) tai Unohditko salasanasi? -toimintoja tarvittaessa.
2. Paikat: Valitse käyttöpaikka, jonne teet maksun.

 • Suosikit: Paikat, joihin olet lähiaikoina tehnyt maksuja.
 • Lähimmät: Puhelimesi sijainnin perusteella tunnistetut lähimmät Eazybreak-käyttöpaikat.
 • Sopimukset: Työnantajasi valitsemat käyttöpaikat, joissa voit käyttää sopimusetuja (sopimuslounas-, hieronta-, hammashoito- ja sopimustyömatkaetu).
 • Voit suodattaa paikkoja niiden tyypin mukaan esimerkiksi nähdäksesi vain lähimmät lounaspaikat tai käytössäsi olevat hierontasopimuspaikat.

3. Haku: Etsi paikkoja käyttöpaikan nimellä tai toimipaikkakoodilla. Valitse käyttöpaikka, jonne suoritat maksun.
4. Maksaminen: Tarkista maksun tiedot ja vahvista pyyhkäisemällä vihreää Maksa -painiketta näytön vasemmasta reunasta oikeaan.
Muuta hinta poistamalla oletushinta sen viereisestä rastista tai ← askelpalauttimesta. Valitse uusi hinta numeronäppäimillä. 

5. Mobiiliseteli: Esitä sovelluksen näytölle saamasi mobiiliseteli eli maksukuitti kassalla 15 minuutin kuluessa siitä, kun painat sovelluksen Maksa-painiketta.
6. Edut: Käyttämättömät etusi, reaaliaikainen. Jos maksat omavastuusi edusta verkkomaksuna tai voit käyttää lompakkoa lounaan lisämaksuihin, voit tehdä sen Lataa saldoa -toiminnolla. Katso lisäohjeet kohdassa 6.
Jos käytät Combo-etua, näet sovelluksessa työnantajasi määrittämät säännöt:

 • käytettävissä olevan etusi määrän
 • mihin voit combo-etuasi käyttää
 • miten paljon enintään voit vuosittain käyttää per etutyyppi (esim. 400 € Combosta työmatkaan enintään 300 €).

7. Tapahtumat: Suorittamasi maksut ja muut tilisi tapahtumat.
8. Profiili:  Muut tilisi toiminnot, kuten salasanan vaihtaminen ja käyttöohjeet. Uloskirjautumista ei vaadita. Sovellus voi olla taustalla auki ja näin nopeasti käytössäsi.

5. Omavastuuosuutesi edusta

Omavastuuosuutesi edusta käsitellään

 • palkkahallinnon kautta (vähennyksenä käytetyistä eduista tai muulla työantajasi määrittämällä tavalla)
 • vähennyksenä Eazybreak-lompakostasi, jonne siirrät etukäteen rahaa verkkomaksuna (kts. 6.)

6. Eazybreak-lompakko

Ominaisuus on käytössäsi

 • työnantajasi valitessa palvelumallin, jossa omavastuusi käyttämästäsi edusta vähennetään Eazybreak-lompakostasi.
 • työnantajasi valitessa käyttöösi toiminnon, jolla voit maksaa kalliimpia lounaita (max 50 €). Työnantajan salliman maksimiarvon ylittävä osuus eli lisämaksu vähennetään tällöin Eazybreak lompakostasi.

Rahan vähentäminen lompakosta: Käyttäessäsi etujasi vähentyy myös lompakkosi saldo (omavastuu edusta, lounaan lisämaksu). Lompakon saldo on yhteinen kaikille niille eduille, joista työnantajasi on päättänyt veloittaa omavastuun verkkomaksuna etukäteen. Näet käyttäjätilisi raporteista lompakostasi vähennetyt omavastuuosuudet ja/tai maksamiesi lounaiden lisämaksut.

Lisämaksut lompakosta: Työnantajasi voi sallia lisämaksut lompakosta Eazybreak Lounas- ja/tai Eazybreak Sopimuslounas -eduille. Tällöin voit korottaa näillä eduilla tehtäviä maksuja 50 € asti. Lounasedun ylittävä summa vähennetään Eazybreak Lompakostasi.

Lompakosta vähennettävät lisämaksut ovat sallittuja ainoastaan henkilökohtaisen, työpäivän aikaisen lounaan ostamiseksi. Lisämaksujen tarkoitus on mahdollistaa se, että sinä voit halutessasi ostaa hieman arvokkaamman lounaan hyödyntäen lounasetuasi kätevästi yhdellä maksutavalla.

Esimerkki lompakon lisämaksusta:
Yritys A tarjoaa työntekijöilleen Eazybreak Lounas -etua 11,30 € / työpäivä palkasta vähennettävällä 75 % omavastuulla. Yritys A sallii lisämaksujen tekemisen lompakosta, ja päivittäisen lounasmaksun maksimi on 11,30 €.

Työntekijä Minna tekee 14,00 € lounasmaksun kotiinkuljetetusta lounaasta. 11,30 € asti maksu käsitellään lounasetuna. Minnan omavastuu tästä on 8,48 €, jonka yritys vähentää Minnan palkasta. 11,30 € ja 14,00 € erotus 2,70 € vähennetään Minnan lompakosta, jolloin Minnan yhteenlaskettu osuus 14,00 € maksusta on 11,18 €. Yrityksen osuudeksi jää 2,82 €.

Rahan siirtäminen lompakkoon:
Siirrät Eazybreak-lompakkoon rahaa verkkomaksulla Edut-välilehdellä. Seuraa ostossa alla olevia ohjeita:

 

1. Siirrä rahaa lompakkoon: Edut-sivulla näet käytössäsi olevat edut ja paljonko lompakossasi on jo rahaa. Valitse Siirrä rahaa lompakkoon, kun haluat täydentää lompakkoasi.
2. Maksettava summa: Valitse, paljonko omaa rahaasi haluat siirtää lompakkoon. Huomioithan, että siirrettävän summan on oltava välillä 20 – 1 000 €. Valitse Siirry maksamaan.
3. Valitse maksutapa: Maksupalveluna toimii Checkout (puh. 0207 181 830, e-mail: [email protected]). Siirryttyäsi maksupalveluun valitse maksutavaksi verkkopankki tai luottokorttimaksu. Seuraa verkkopankkisi tai luottokorttiyhtiösi ohjeita maksaessasi. Palaa takaisin Eazybreak-sovellukseen, jotta maksusi siirtyy Eazybreak-lompakkoosi.
4. Onnistunut maksu: Sovellus vahvistaa onnistuneen maksun.
5. Lompakon saldo: Edut-välilehdellä näet lompakkosi saldon.
6. Tapahtumat: näet onnistuneen lompakkotapahtumat raportilla.
7.-8. Maksukuitit: Tapahtumat-sivulta voit valita kuitin, jota klikkaamalla saat lisätietoja tapahtumasta.

Rahan palauttaminen lompakosta: Voimme palauttaa lompakossasi olevat rahat pyynnöstäsi. Lompakkoon siirretyn rahan palautuksista vähennämme hinnastomme mukaisen kulun. Osapalautuksia emme voi tehdä.

 

 

7. Käyttäjätuki

7.1 Työnantajasi oma tuki

Yrityksesi Eazybreak-eduista vastaa nimetty käyttäjätuki. Yhteystiedot löydät käyttäjätililtäsi (Käyttäjätuki). Käänny työnantajasi puoleen mm. seuraavissa asioissa:

 • työsuhde-etuihisi liittyvät säännöt ja ohjeet
 • käyttäjätilin avaus / käyttäjätilisi sulkeminen
 • yrityksesi käyttämät etutyypit, yrityskohtaiset ohjeet ja toimintamallit
 • sopimusetujen (esim. sopimuslounas, hieronta) käyttöpaikat ja sopimuslounashinnat
 • Eazybreak-lompakon käytön salliminen kalliimpiin lounasmaksuihin.

7.2 Käyttäjätilisi ohjeet

Käyttäjätililläsi on kattavat ohjeet maksutavan käyttöönottoon, käyttöön ja ongelmatilanteisiin

7.3 Ohjeita ongelmatilanteisiin

Tutustu ohjeisiimme palvelun käytön ongelmatilanteissa.

7.4 Eazybreak-käyttäjätuki

Eazybreak-käyttäjätuki ohjeistaa sinua palvelun käytössä sekä siihen liittyvissä teknisissä ongelmatilanteissa

Yhteystietomme:
Puhelin       : 0207 40 2730 (arkisin klo 8-17)
Sähköposti : [email protected]