Työntekijän ohjeet – Palvelun käyttöohje

1 Eazybreak lyhyesti

Eazybreak on joustava työsuhde-edun (lounas, liikunta, työmatka, kulttuuri, hieronta, hammashoito) maksutapa. Ennen kuin voit käyttää maksutapaa, työnantajasi

 • määrittelee säännöt, joita noudatat maksutavan käytössä.
 • rekisteröi käyttäjätietosi Eazybreak-palveluun eli avaa sinulle käyttäjätilin.

Saat käyttäjätilillesi / käyttöösi työnantajan määrittämät edut. Työnantaja määrittelee, miten omavastuuosuutesi käsitellään:

 • palkassasi (sen mukaan miten olet etua käyttänyt) tai muulla työnantajasi määrittämällä tavalla.
 • maksat Eazybreak Lompakkoosi verkkomaksuna rahaa etukäteen omavastuuosuutesi vähennystä varten.

Maksutapahtumaa varten tarvitset vain matkapuhelimen. Palvelu toimii kaikilla matkapuhelinmalleilla. Kun tililläsi on käytettäviä etuja, suoritat maksun matkapuhelimellasi ja esität mobiilisetelin kassalla 15 minuutin kuluessa maksustasi tai sovit muuten kauppiaan (esim. liikuntapaikat) kanssa maksusi tarkistuksesta.

Lounaan maksaminen on mahdollista Eazybreak-lähimaksuna, mikäli ravintolassa on lähimaksupääte ja käytössäsi on käyttäjätiliisi liitetty Eazybreak-maksutunniste. Kysy tästä lisää työnantajaltasi.

 • Lataa maksuton Eazybreak-sovellus puhelimeesi. Käytäthän aina uusinta sovellusversiota. Huomioi, että kaikki puhelinmallit ja käyttöjärjestelmäversiot eivät ole tuettuja. Siirry sovelluskauppaasi alla olevista painikkeista ja lataa sovellus.

 Download_on_the_Mac_App_Store_Badge_US-UK_165x40   google-play-badge

 • Tallenna tekstiviestimaksuja varten matkapuhelimesi yhteystietoihin Eazybreakin puhelinnumero 18171.

2 Eazybreak-tilisi

2.1 Tilin käyttöönotto

Tilin aktivointi  Saat sähköpostiisi ohjeet Eazybreak-tilin käyttöönotosta. Jos et löydä [email protected] osoitteesta lähetettyä sähköpostia, tarkistathan myös roskapostisi.

  VIDEO

Kirjautuminen
Kirjaudu käyttäjätilillesi sovelluksessa (iOS, Android) sähköpostissa ilmoitetuilla tunnuksilla. Sähköpostiosoitteesi toimii käyttäjätunnuksenasi. Voit myös aktivoida tilisi nettisivuillamme. Hyväksy käyttöehdot ja ilmoita matkapuhelinnumerosi (pakollinen tieto). Vaihda salasanasi kirjauduttuasi ensimmäistä kertaa käyttäjätilillesi (vähintään 8 merkkiä sisältäen sekä kirjaimia että numeroita). Käytä sovelluksen tai kirjautumissivun Unohditko salasanasi? linkkiä tarvittaessa.

Jos kirjautuminen epäonnistuu nettitilillä tai sovelluksessa

 • kirjoita käyttäjätunnuksesi ja salasanasi, älä kopio tietoja. Kopioidessa voi tunnuksen eteen tai loppuun tulla ylimääräisiä merkkejä. Käytä sovelluksen Näytä salasana -toimintoa.
 • vaihda salasanasi kirjautumissivun Unohditko salasanasi? toiminnolla.
 • sulje ja avaa sovellus/ selain uudelleen ja kokeile kirjautumista uudelleen. Käytä sovelluksen Näytä salasana -ominaisuutta.
 • kokeile kirjautumista eri selaimella tai kokonaan eri päätteellä.
 • tyhjennä selaimen historiatiedot. Vanhat kirjautumistiedot voivat sekoittaa kirjautumista.

Salasanan vaihto

Suosittelemme vaihtamaan salasanan riittävän usein ja käyttämään riittävän vahvaa salasanaa (vähintään 8 merkkiä sisältäen sekä kirjaimia että numeroita).

Käyttöehdot
Käyttöehtojemme tulee olla hyväksytty, jotta voit käyttää maksutapaa. Eazybreak käyttöehdot ja Tietosuojaselosteen löydät käyttäjätililläsi. Muut Eazybreak-palveluun liittyvät sopimukset tehdään työnantajasi ja Eazybreak Oy:n välillä.

Käyttäjätietosi
Tarkista, että työnantajasi ilmoittamat tiedot ovat tililläsi oikein. Sähköpostiosoite toimii käyttäjätunnuksenasi. Osan tiedoista voi muuttaa vain työnantajasi ja osan voit muuttaa myös itse tililläsi . Salasanasi voit vaihtaa vain itse.

Jos käytät tekstiviestiä maksamiseen, mobiiliseteli toimitetaan tilillesi ilmoitettuun matkapuhelinnumeroon. Ilmoita nettitililläsi yritysnumerosi  (esim. 010-numero) ainoastaan, jos käytät soitonsiirtoa numeroiden välillä.
NFC koodia käytetään Eazybreak-lähimaksutunnisteen ja tilitietojesi linkittämiseen. Tallenna tunnisteesi (tarra, lätkä tms.) 5 tai 6 merkkinen koodi käyttäjätilisi tietoihin, jotta voit käyttää lähimaksutapaa. Jätä tämä kenttä huomioimatta, mikäli lähimaksutapa ei ole yrityksessäsi käytössä. Lue lisää lähimaksutavasta. 

2.2 Etujen latautuminen

Voit käyttää etua hyväksyttyäsi palvelun käyttöehdot. Edut latautuvat käyttöösi työnantajasi määritysten mukaisesti.
Edut latautuvat tilillesi kunkin jakokuukauden 1. päivä ja jo aktivoidessasi käyttäjätilisi (jos työnantajasi näin määrittänyt).

2.3 Omavastuuosuutesi

Työnantajasi määrittelee, miten omavastuuosuutesi edusta käsitellään:

 • palkassasi yrityksesi käytännön mukaisesti.
 • maksat omavastuuosuutesi etukäteen verkkomaksuna (verkkopankki, luottokortti) sovelluksessa tai nettitililläsi Siirrä rahaa lompakkoon -toiminnolla. Lisätiedot kts 2.4.

2.4 Eazybreak-lompakko

Eazybreak-lompakkoa käytetään

 • maksaessasi omavastuuosuutesi työnantajan tukemasta edusta verkkomaksuna (kts 2.3).
 • lounaan lisämaksuihin, jotka ylittävät työnantajasi määrittämän sallitun lounaan maksimi hinnan. Lisämaksujen tekeminen lompakosta on käytössäsi vain, jos työnantajasi on sallinut lisämaksut lompakosta lounas- tai sopimuslounasedussa.

Rahan siirtäminen lompakkoon: Maksat lompakkoosi rahaa sovelluksen tai nettitilisi toiminnolla Siirrä rahaa lompakkoon.

 • Ilmoita euromäärä ja siirry maksamaan. Huomaathan, että lompakkoon siirrettävän summan tulee olla 20 – 1 000 €.
 • Siirry maksupalvelu Checkoutiin (puh: 0800 552 010, sähköposti: [email protected]) ja siirry maksamaan verkkopankkiisi tai luottokortillasi.
 • Seuraa ohjeita maksutapahtuman aikana. Palaa takaisin Eazybreak-palveluun, jotta raha latautuu Eazybreak-lompakkoosi. Häiriötilanteessa raha voi latautua vasta 3-4 vuorokauden kuluessa lompakkoosi. Vaihtoehtoisesti Checkout palauttaa maksamasi rahat tilillesi. Ole epäselvissä tilanteissa yhteydessä Checkoutin asiakaspalveluun.

Rahan vähentäminen lompakosta: Käyttäessäsi etujasi vähentyy myös lompakkosi saldo (omavastuu edusta, lounaan lisämaksu). Lompakon saldo on yhteinen kaikille niille eduille, joista työnantajasi on päättänyt veloittaa omavastuun verkkomaksuna etukäteen. Näet käyttäjätilisi raporteista lompakostasi vähennetyt omavastuuosuudet ja/tai maksamiesi lounaiden lisämaksut.

Lisämaksut lompakosta: Työnantajasi voi sallia lisämaksut lompakosta Eazybreak Lounas- ja/tai Eazybreak Sopimuslounas -eduille. Tällöin voit korottaa näillä eduilla tehtäviä maksuja 50 € asti. Lounasedun ylittävä summa vähennetään Eazybreak Lompakostasi.

Lompakosta vähennettävät lisämaksut ovat sallittuja ainoastaan henkilökohtaisen, työpäivän aikaisen lounaan ostamiseksi. Lisämaksujen tarkoitus on mahdollistaa se, että sinä voit halutessasi ostaa hieman arvokkaamman lounaan hyödyntäen lounasetuasi kätevästi yhdellä maksutavalla.

Esimerkki lompakon lisämaksusta:
Yritys A tarjoaa työntekijöilleen Eazybreak Lounas -etua 11,30 € / työpäivä palkasta vähennettävällä 75 % omavastuulla. Yritys A sallii lisämaksujen tekemisen lompakosta, ja päivittäisen lounasmaksun maksimi on 11,30 €.

Työntekijä Minna tekee 14,00 € lounasmaksun kotiinkuljetetusta lounaasta. 11,30 € asti maksu käsitellään lounasetuna. Minnan omavastuu tästä on 8,48 €, jonka yritys vähentää Minnan palkasta. 11,30 € ja 14,00 € erotus 2,70 € vähennetään Minnan lompakosta, jolloin Minnan yhteenlaskettu osuus 14,00 € maksusta on 11,18 €. Yrityksen osuudeksi jää 2,82 €.

Rahan palauttaminen lompakosta: Lompakkoon siirretyn rahan palautuksista vähennämme hinnastomme mukaisen kulun. Osapalautuksia emme voi tehdä.

2.5 Mobiilisovellus

Lue Eazybreak-mobiilisovelluksesta erilliset ohjeet.

2.6 Nettitilisi

Tänään
Sivulla näet reaaliaikaisesti käytössäsi olevat etusi.  Siirrä rahaa lompakkoon -toiminne on käytössäsi vain, jos maksat omavastuuosuutesi eduista verkkomaksuna tai työnantajasi sallii lounasmaksuissa lompakon käytön (kts 2.4). Hae toimipaikkoja  valinnalla voit etsiä käyttöpaikkoja jossa haluat maksaa.  Vain sopimuspaikat valinnalla löydät kauppiaat, jotka työnantajasi on valinnut sopimuspaikoiksenne (jos käytät esim. sopimuslounas- tai hieronta etua). Suosikkipaikkasi muodostuvat automaattisesti paikoista, joissa olet maksanut useiten.

Maksa-toiminnolla voit suorittaa maksun valitsemallesi kauppiaalle nettitilisi kautta.

Edut ja maksut
Kuukausittainen kooste etujen käytöstä, omavastuuosuudestasi ja työnantajasi tukemasta osuudesta.
Mikäli maksat edusta osan itse, käsitellään omavastuuosuutesi edusta työnantajasi määrittämällä tavalla.

 • palkassasi sen mukaan, miten olet etua käyttänyt tai muulla työnantajasi määrittämällä tavalla.
 • maksat verkkomaksuna omavastuuosuutta etukäteen Eazybreak Lompakkoosi.

Tapahtumat
Tilitapahtumasi: tilillesi lisätyt ja vähennetyt edut, lompakkosi tapahtumat, käyttämäsi edut.

3 Eazybreak-kauppiaat

Eazybreak-kauppiaan tunnistat tarrasta kassalla tai toimipaikan ovessa. Eazybreak-kauppiaat löydät myös verkkosivujemme käyttökohdehausta, käyttäjätililtäsi ja sovelluksestasi. Tarrassa olevaa koodia käytät tekstiviestillä maksaessasi.

Jos käytät sopimusseteleitä (esim. sopimuslounas, hieronta, hammashoito), työnantajasi määrittelee ne kauppiastoimipaikat, joissa voit käyttää etuasi. Työnantajasi sopimuspaikat löydät Eazybreak-käyttäjätililtäsi tai matkapuhelinsovelluksestasi.

4 Hyvä tietää

Huomioithan seuraavat asiat käyttäessäsi sinulle jaettuja etuja:

Lounasetu

Käytössäsi: Eazybreak Lounas
Maksusi maksimiarvo on työnantajasi määrittämä. Voit muuttaa maksusi arvoa, mutta se ei kuitenkaan voi alittaa tai ylittää verottajan tai työnantajasi vuosittain määrittämiä arvoja.Työnantajasi voi ottaa käyttöön Eazybreak Lompakko -toiminnon, jolla lounasmaksusi voi olla max. 50€. (kts  2.4) Jos käytössäsi on sekä lounas- että sopimuslounasetu, valitsee Eazybreak automaattisesti käyttöön lounasedun maksaessasi muussa, kuin työnantajasi sopimusravintolassa.

Voit tehdä useamman lounasmaksun samana päivänä, jos työnantajasi sen sallii. Jos teet esim. 2 maksua, esitä tällöin kaksi eri mobiiliseteliä kassalla.

Sopimuslounasetu

Käytössäsi: Eazybreak Sopimuslounas
Työnantajasi on sopinut valitsemiensa ravintoloiden kanssa lounaan hinnan etukäteen. Voit maksaa setelillä vain sopimuspaikoissanne. Maksusi oletusarvo on sopimushinta.  Voit alentaa maksusi arvoa, se ei kuitenkaan voi alittaa verottajan määrittämää vuosittaista minimiarvoa. Työnantajasi voi ottaa käyttöön Eazybreak Lompakko -toiminnon, jolla lounasmaksusi voi olla max. 50€. (kts  2.4). Jos käytössäsi on sekä lounas- että sopimuslounasetu valitsee Eazybreak automaattisesti sopimuslounasedun käyttöösi maksaessasi sopimusravintolaan.

Voit tehdä useamman sopimuslounasmaksun samana päivänä, jos työnantajasi sen sallii. Jos teet esim. 2 maksua, esitä tällöin kaksi eri mobiiliseteliä kassalla.

Työmatkaetu

Käytössäsi: Eazybreak Työmatka tai Eazybreak Sopimustyömatka tai Eazybreak Combo
Eazybreak Comboa voi käyttää työmatkaetuun vain jos työnantajasi on sen sallinut.
Jos käytät Eazybreak sopimustyömatkaetua, työnantajasi tekee sopimukset niiden toimipaikkojen kanssa, joissa voit etua käyttää

Liikuntaetu

Käytössäsi: Eazybreak Liikunta tai Eazybreak Liikunta ja kulttuuri tai Eazybreak Combo
Eazybreak Comboa voi käyttää liikuntaetuun vain jos työnantajasi on sen sallinut.

Kulttuurietu

Käytössäsi: Eazybreak Liikunta ja kulttuuri tai Eazybreak Combo
Eazybreak Comboa voi käyttää kulttuurietuun vain jos työnantajasi on sen sallinut.

Hierontaetu

Käytössäsi: Eazybreak Hyvinvointi: Hieronta tai  Eazybreak Combo
Työnantajasi tekee sopimukset niiden hierontapaikkojen kanssa, joissa voit etua käyttää
Eazybreak Comboa voi käyttää hierontaetuun vain jos työnantajasi on sen sallinut.

Hammashoitoetu

Käytössäsi: Eazybreak Hyvinvointi: Hammashoito tai  Eazybreak Combo
Työnantajasi tekee sopimukset niiden hammashoitopaikkojen kanssa, joissa voit etua käyttää
Eazybreak Comboa voi käyttää hammashoitoetuun vain jos työnantajasi on sen sallinut.

Eazybreak Combo

Työnantajasi valitsee edut (liikunta-, kulttuuri, työmatka, hieronta, hammashoito) joita voit maksaa Combo-edulla ja määrittelee vuosittaisen maksimi euromäärän, jonka voit kuhunkin etutyyppiin käyttää (esim. saat 400€ Combo-etua vuosittain, josta voit käyttää enintään 400€ liikuntaan tai kulttuuriin, enintään 300€ työmatkaan ja enintään 100€ hierontaan).

5 Maksaminen

Maksaminen tapahtuu sovelluksella, tekstiviestillä tai nettitilisi kautta. Työnantajasi valitsemat etutyypit ja säännöt vaikuttavat siihen, mitä tietoja annat maksun yhteydessä ja mitä tietoja mobiilisetelissä näytetään.

5.1 Maksaminen sovelluksella

 • Kirjaudu sovellukseen tunnuksillasi.
 • Valitse toimipaikka, jonne haluat suorittaa maksun. Varmista, että puhelimen paikannin on käytössä.
  • Paikat/Suosikit: Palvelu muistaa paikat, joissa olet maksanut usein.
  • Paikat/Lähimmät: Sijaintisi perusteella lähimmät kauppiaat.
  • Paikat/Sopimukset: Sijaintisi perusteella lähimmät työnantajasi määrittämät sopimuspaikat.
  • Haku: Toimipaikan haku nimellä tai toimipaikkakoodilla.
 • Vahvista Maksa-painikkeella maksusuorituksesi.
  • Arvo: Vahvista maksusi arvo. Kirjoita summa tai käytä +/- painikkeita arvon muuttamiseen (iOS, Android).
 • Saat mobiilisetelin puhelimesi näytölle. Esitä se kassalla 15 minuutin kuluessa.

5.2 Maksaminen tekstiviestillä

 • Tekstiviestimaksuun tarvitset toimipaikkakoodin, jonka löydät käyttäjätililtäsi, nettisivujemme käyttöpaikkahausta tai Eazybreak-tarrasta kauppiaan toimipaikassa.
 • Kirjoita tekstiviestiin toimipaikkakoodin jälkeen maksusi arvo, erota tiedot välilyönnillä esim. A850 9.70.
 • Lähetä tekstiviesti puhelinnumeroon 18171.
 • Saat mobiilisetelin tekstiviestinä puhelimeesi. Esitä se kassalla 15 minuutin kuluessa.

5.2 Maksaminen netissä

 • Kirjaudu tilillesi tunnuksillasi.
 • Hae Tänään-sivulta toimipaikka, jonne haluat maksun suorittaa (Suosikit tai käytä Hae toimipaikkoja –toimintoa)
 • Valitse ravintolan kohdalta Maksa. Vahvista uudelleen Maksa-painikkeella maksusi tiedot.
  • Arvo: Vahvista maksusi arvo.
 • Saat mobiilisetelin tekstiviestinä puhelimeesi. Esitä se kassalla 15 minuutin kuluessa.

Mobiilisetelin ulkoasu on erilainen eri puhelinmalleilla. Setelin sisältämät tiedot ovat kuitenkin aina samat. Mobiiliseteli on aina suomenkielinen.

Esitä mobiiliseteli kassalla ostostasi. Kassalla tarkistetaan sen tiedot ja oikeellisuus. Android ja iOS sovellusten mobiilisetelissä on lisäksi animoitu elementti, jonka kassa tarkastaa.

Tärkeää: Mobiiliseteli on esitettävä kassalla 15 minuutin kuluessa siitä hetkestä, kun painat Maksa-painiketta Eazybreak-sovelluksessa / nettitililläsi / lähetät tekstiviestin tilausnumeroomme. Kauppias voi hyväksyä maksun (esim. liikuntapaikat tai paikat, joissa ei ole kassapistettä) myös myöhemminkin. Sovi tällöin itse käytännöstä kauppiaan kanssa.
Vanhentunut käyttämätön seteli ei peruunnu automaattisesti. Peruutus tulee tehdä saman päivän aikana asiakastukeemme tai kauppiaalle.

Maksusi kirjautuu aina käyttäjätilillesi ja siirtyy samalla kauppiaan myyntiin. Älä tee testimaksuja. Peruutus tulee tehdä aina samana päivänä. Eazybreak ei takaa, että väärä tai virheellinen maksusuoritus voidaan peruuttaa.

Tärkeää: Eazybreak-maksutapaa voi käyttää yhä laajemmin verkkokaupoissa. Maksu suoritetaan tällöin verkkokaupassa, ei matkapuhelimella. Lue tarkemmat ohjeet verkkokaupan sivuilla.

Tutustu Ongelmatilanneohjeisiimme ja Eazybreak sovelluksen yksityiskohtaisiin ohjeisiin  ja ohjevideoihimme
Maksaminen Eazybreakillä: VIDEO

6 LähimaksaminenEazybreak-maksupääte-tägin-luku

Lounaan maksaminen on mahdollista myös Eazybreak-lähimaksuna, mikäli ravintolassa on lähimaksupääte ja käytössäsi on käyttäjätiliisi liitetty maksutunniste. Saat työnantajaltasi Eazybreak-lähimaksutunnisteen. Maksuominaisuus on voitu liittää myös johonkin muuhun yrityksesi käytössä olevaan tunnisteeseen (esim. kulkukortti tms).

 • Jos käytät Eazybreak-tunnistetta (tarra tai lätkä), tallenna maksutunnisteesi koodi (5-6 numeroa) käyttäjätietoihisi (NFC koodi), jonka jälkeen voit käyttää lähimaksutapaa.
 • Vie maksutunnisteesi ravintolan kassalla olevan maksupäätteen lukualueen lähelle hetkeksi. Joissakin maksupäätteissä valitset kosketusnäytöltä maksamasi lounaan hinnan. Maksupääte ilmoittaa onnistuneesta tai epäonnistuneesta maksusta.
 • Jos maksu epäonnistuu, maksa mobiilisetelillä tai muulla maksutavalla

Lähimaksuihin voi käyttää sekä lounas, että sopimuslounasetua. Mikäli maksupääte ei pyydä hintaa, käytetään etusi oletusarvoa tai sopimushintaa maksuun. Lue lisää lähimaksamisesta.

7 Käyttäjätuki

7.1 Työnantajasi oma tuki

Yrityksesi Eazybreak-eduista vastaa nimetty käyttäjätuki. Yhteystiedot löydät käyttäjätililtäsi (Käyttäjätuki). Käänny työnantajasi puoleen mm. seuraavissa asioissa:

 • työsuhde-etuihisi liittyvät säännöt ja ohjeet
 • käyttäjätilin avaus / käyttäjätilisi sulkeminen
 • yrityksesi käyttämät edut, yrityskohtaiset ohjeet ja toimintamallit
 • sopimusetujen (esim. sopimuslounas, hieronta, hammashoito)  käyttöpaikat ja sopimushinnat
 • Eazybreak-lompakon käyttöönotto lounaan lisämaksuissa

7.2 Käyttäjätilisi ohjeet

Käyttäjätililläsi on kattavat ohjeet maksutavan käyttöönottoon, käyttöön ja ongelmatilanteisiin.

7.3 Ohjeita ongelmatilanteisiin

Tutustu palvelun ohjeisiin ongelmatilanteissa.

7.4 Eazybreak-käyttäjätuki

Eazybreak-käyttäjätuki ohjeistaa sinua palvelun käytössä sekä  teknisissä ongelmatilanteissa.

Yhteystietomme:
Puhelin       : 0207 40 2730 (arkisin klo 8-17)
Sähköposti : [email protected]