Blogi

smiling-woman-wearing-ski-goggles-2021-11-18-00-24-32-utc.jpg

Vinkkejä henkilöstöetujen käyttämiseen loppuvuonna

Jaa kirjoitus

Lähes kaikki suomalaiset yritykset nollaavat työntekijöiden käyttämättömät henkilöstöedut vuoden 2021 lopussa. Siksi lukuisat työntekijät miettivätkin nyt kuumeisesti, miten omat liikunta-, kulttuuri– tai hierontaedut saisi käytettyä loppuvuoden aikana.

Jos liikunta- tai kulttuuripalveluiden hyödyntäminen loppuvuonna epäilyttää, niin lukuisat palveluyrittäjät tarjoavat vaihtoehdoksi mahdollisuuden ostaa liput nyt ja käyttää ne joskus myöhemmin. Keräsimmekin alle muutamia ideoita liikunta- ja kulttuuriedun sekä hierontaedun käyttämiseen loppuvuonna.

 

Osta sarjakortti nyt ja käytä se myöhemmin – tai varaa henkilökohtainen tai pienryhmävalmennus

Liikunta-, kulttuuri- ja hierontaeduilla voi ostaa monenlaisia sarja- tai kausilippuja, jotka ovat voimassa vielä ensi vuoden puolella. Näitä lippuja ostamalla edut voidaan hyödyntää tämän vuoden puolella, jolloin työntekijä saa täyden hyödyn irti hänelle myönnetystä edusta.

Korona-aikana moni miettii, uskaltaako lähteä muiden ihmisten kanssa samoihin tiloihin. Ratkaisuna tähän pohdintaan etenkin sisäliikuntapaikat ovat rajoittaneet asiakasmääriään koronarajoitusten mukaisiksi. Monissa paikoissa puhdistetaan pintoja tehostetusti. Liikuntaedulla voi lisäksi ostaa valmennuksia, jotka järjestetään hyvin pienille ihmisjoukoille tai jopa kaksistaan valmentajan ja valmennettavan kesken. Treenata voi myös omasta kodista käsin ostamalla etävalmennuskurssin verkossa, jolloin ei tarvitse olla lainkaan kontaktissa muihin ihmisiin.

Kulttuuritapahtumat ovat kokeneet kovan kolauksen, mutta monia tapahtumia järjestetään rajoitetulla katsojamäärällä. Lisäksi monet kulttuuripalveluiden tarjoajat myyvät jopa vuoden voimassa olevia sarjalippuja, jotka voi ostaa nyt ja hyödyntää ensi vuoden puolella.

Mietimme päämme puhki ja listasimme vinkkejä liikunta- ja kulttuuriedun turvalliseen käyttämiseen loppuvuonna 2020. Lista ei ole kaikenkattava, mutta siitä voi helposti hakea ideoita aktiivisempaan arkeen. Kannattaa muistaa, että monet hierojatkin myyvät sarjakortteja hierontaedulla.

 

1. Etävalmennukset

Etävalmennuksissa tarjotaan turvallista liikuntaa, jota kuka tahansa voi tehdä kotona. Eazybreakilla voit maksaa mm. näitä etävalmennuksia:

2. Laskettelukeskusten sarjaliput/kausikortit

Voit ostaa tulevalle laskettelusesongille kausikortin. Eazybreak-etuja voit käyttää laskettelulippujen maksamiseen, kunhan osto sisältää hissilipun. Esimerkiksi pelkkää välinevuokraa et voi maksaa Eazybreakin liikuntaedulla.

Laskettelumaksut hoituvat Eazybreakilla mm. alla olevissa hiihtokeskuksissa. Katso kaikki kymmenet Eazybreak-laskettelukeskukset

 • Simpsiön hiihtokeskus
 • Ruka
 • Levi
 • Tahko
 • Ylläs
 • Peuramaa
 • Vihti Ski Center
 • Uuperinrinteet
 • Sappee

 

3. Kuntosalijäsenyys

Voit ostaa liikuntaedulla nykyiseen kuntosalijäsenyyteesi lisäkuukausia myös ensi vuoden puolelle. Eazybreak-etuja voit käyttää esimerkiksi ao. kuntosaleissa. Katso kaikki yli 1 300 Eazybreak-kuntosalia

 • Elixia
 • Kuntokeskus Liikku
 • Forever
 • Fressi
 • TFW
 • P&T -kuntosalit
 • Fysios
 • EasyFit
 • Esport
 • Fit-salit
 • GoGo-liikuntakeskukset

 

4. Golfin pelioikeudet seuraavalle kaudelle

Vuoden 2020 osalta golf-kausi alkaa vedellä viimeisiään, mutta monet golf-seurat ovat jo alkaneet myydä pelioikeuksia ensi kaudelle. Golf on korona-aikanakin sangen turvallinen harrastus, koska se tapahtuu ulkotiloissa pääosin alle viiden henkilön porukoissa. Turvavälit ovat siten pelien aikana varmasti kunnossa.

Liikuntaedun voi hyödyntää ensi kauden golf-pelimaksuihin, kunhan osto sisältää jonkinlaisen pelaamisoikeuden. Esim. pelkkiä golf-seuran jäsenyysmaksuja ei voi maksaa liikuntaedulla.

Katso Eazybreak-maksuja vastaanottavat lähes 150 golf-paikkaa

 

5. Uimahallien sarjaliput ja sukelluskurssit

Liikuntaedulla voit ostaa myös erilaisia sarjalippuja uimahalleihin. Uimahallien sarjaliput ovat voimassa pitkälle ensi vuoteen ja joissain kaupungeissa jopa kaksi vuotta ostopäivästä.

Kävimme Eazybreakin porukalla kokeilemassa laitesukellusta pari vuotta sitten, ja voimme todella suositella kokemusta. Toinen ja hieman jännitystä elämään tuova vinkkimme on siis lähteä kokeilemaan laitesukellusta. Suomesta löytyy monia sukelluskeskuksia, joissa laitesukellusta voi kokeilla mukavasti sisätiloissa – eli kylmiin ulkovesiin ei tarvitse lähteä pulikoimaan.

Eazybreak toimii maksutapana noin 100 eri uimahallissa ja 150 muussa vesiliikuntapaikassa.

Katso lista yli 250 Eazybreak-verkoston uinti- ja vesiliikuntapaikasta

 

6. Mailapelien vakiovuorot

Tenniksen, sulkapallon, padelin ja monien muiden mailapelien vakiovuoroja voi varata ja maksaa etukäteen vaikka koko kevätkaudeksi. Kannattaa olla nopea vakioaikaisen pelivuoron varaamisessa, koska monien sisähallien parhaat ajat myydään jo hyvissä ajoin loppuun.

Jos vakiovuoro tuntuu liian suurelta sitoutumiselta, niin tietysti voit varata muutaman yksittäisen pelivuoronkin. Satunnaisia pelivuoroja varaamalla saat myös mukavasti vaihtelua liikuntaharrastukseesi, sillä voit vaihdella vuoroja esimerkiksi tenniksen, padelin ja squashin välillä.

Muistathan mailapelien pelimaksuja maksaessasi, että liikuntaedulla ostettavan tuotteen pitää sisältää pelioikeus. Siksi liikuntaedulla ei voi maksaa pelkästään mailojen, kenkien eikä muiden urheiluvälineiden vuokraamista.

Eazybreakilla voit maksaa mailapelien vakiovuoroja mm. alla olevissa paikoissa.

Katso kaikki yli 100 mailapelejä tarjoavaa Eazybreak-käyttöpaikkaa

 • Arena Center
 • Padel Club Finland Bellanranta, Kuninkoja, Kilo, Porttipuisto ja Suomenoja
 • Nordic Padel Oy Helsinki, Kotka, Salo ja Vantaa
 • Rovaniemen Mailapelikeskus
 • Hämeenlinnan Tennisseura
 • Karjalan Tennis, Joensuu
 • Tampereen Tenniskeskus
 • Kajaanihalli
 • Sport Forum, Mikkeli

 

7. Personal trainer -palvelut ja muu yksilövalmennus

Personal trainer -palveluita ja monien urheilulajien yksilö- tai pienryhmävalmennuksia voi hyvin ostaa liikuntaedulla kevätkaudeksi. Näin tilillä pullottavat liikuntasaldot saa laitettua hyötykäyttöön ennen kuin ne nollautuvat.

Monet kuntokeskukset tarjoavat personal training -palveluita. Näitä listasimmekin jo muutaman yllä. Yksilö- tai pienryhmävalmennusta voi hakea myös esimerkiksi juoksuun, pyöräilyyn sekä tennikseen, golfiin ja muihin mailapeleihin.

 

8. Liikuntakurssit kansalaisopistoissa ja urheiluseuroissa

Kansalaisopistot, urheiluseurat ja monet muut liikuntapaikat myyvät lippuja tiettyyn aikaan järjestettäville kursseille. Liikuntakursseilla pääset tutustumaan esimerkiksi tanssiin, kiipeilyyn tai johonkin itsepuolustuslajiin.

Näille kursseille otetaan aina rajoitettu määrä osallistujia. Kurssien järjestäjät huomioivat takuuvarmasti viranomaisten turvallisuusmääräykset kurssien järjestämisessä.

 

9. Museot

Monet museot hyväksyvät Eazybreakin maksuvälineenä museon kassalla. Lisäksi Eazybreakilla voi ostaa Museokortin, joka toimii pääsylippuna yli 300 Museoon ympäri Suomen.

Museokortti on loistava sijoitus omaan hyvinvointiin, ja kortin voi maksaa Museokortin verkkokaupassa Eazybreakilla. Täysin uuden Museokortin 12 kuukauden voimassoloaika alkaa vasta ensimmäisestä museovierailusta, joten kortti ei kulu ennen sen käyttöönottoa. Eazybreakilla voit myös jatkaa nykyisen kortin voimassaoloa.

Uuden Museokortin pääset ostamaan täältä. Nykyisen korttisi voimassaoloa taas voit jatkaa täällä.

 

10. Sarjaliput elokuviin

Elokuvateatterit suljettiin Suomessa muutamaksi kuukaudeksi kokonaan, mutta loppukesän aikana ne ovat avautuneet yleisölle uudelleen. Jos juuri nyt ei tee mieli lähteä elokuviin, niin kulttuuriedulla voi ostaa sarjalippuja nyt ja käyttää vasta ensi vuonna. Elokuvateatterien sarjaliput ovat yleensä voimassa 6-12 kuukautta, joten niitä pystyy hyödyntämään joustavasti erilaisiin näytöksiin sopivina aikoina.

Eazybreakilla voit ostaa mm. Finnkinon sarjalippuja kaikista Suomen R-kioskeista sekä Stockmann-infopisteistä. Uutena palveluna Finnkino tarjoaa mahdollisuuden tilata kulttuurietusarjalippuja verkkolomakkeella, minkä ansiosta voit ostaa myöhemmin käytettävät sarjaliput etänä vaikka kotisohvalta. Elokuvateatteri Iso-Hannu Raumalla tarjoaa mahdollisuuden maksaa elokuvaliput Eazybreakilla suoraan verkkokaupassaan.

 

11. Kausikortit urheiluseurojen otteluihin

Omaa lätkä- tai futisjoukkuetta voi ja kannattaa kannustaa ostamalla kausikortti, jolla pääset katsomaan seuran tulevia otteluita. Tähän voit hyödyntää kulttuurietuasi.

Eazybreakilla voit ostaa monien urheiluseurojen kausikortteja Stockmann-infopisteistä. Tarkista oman urheiluseurasi nettisivuilta heidän lipunmyyntipisteensä.

 

12. Bonus – Hierontapaikkojen sarjakortit

Liikuntaedun lisäksi monilla Eazybreak-asiakkailla on käytössä hierontaetu, jolla voi myös ostaa erilaisia sarjakortteja myöhemmin hyödynnettäviksi. Hierontaa ei kuitenkaan voi maksaa liikuntaedulla, joten varmistathan ensin kuuluuko hierontaetu Eazybreak-etuihisi.

Valtaosa hierojista myy sarjalippuja, jotka voit ostaa tänään ja käyttää muutaman kuukauden kuluessa sopivina aikoina. Esimerkiksi Suomen Urheiluhierontakeskuksen verkkokaupassa myydään kymmentä erilaista sarjakorttia, joita voi ostaa Eazybreakilla kätevästi suoraan verkkokaupassa.

Monelta hierojalta voi varata kotikäynnin, jolloin hieronta järjestyy turvallisesti omassa kodissa. Muista tarkistaa kotikäynnin mahdollisuus hierojasi verkkosivuilta tai kysyä siitä suoraan.

Katso kaikki Eazybreak-hierojat


Jaa kirjoitus

Samankaltaisia artikkeleita