Yrittäjän luontoisedut

Miksi hyödyntää luontoisetuja

Miksi ottaisin yksinyrittäjänä työsuhde-etuja itselleni? Tai pienyrittäjänä työntekijöilleni? Tähän on olemassa muutama hyvä syy verohyödyn, hyvinvoinnin ja työnantajamielikuvan kannalta.

Yrittäjä ei usein töiden lomassa juurikaan ehdi kelloa vilkuilla. Töitä tehdään silloin, kun niitä on. Kaiken kiireen keskellä on kuitenkin äärimmäisen tärkeää huolehtia omasta jaksamisestaan. Etenkin ruoan laatu ja liikkuminen vaikuttavat positiivisesti kenen tahansa jaksamiseen. Järkevin tapa yrittäjälle lounasruoan ja monipuolisten liikuntamahdollisuuksien järjestämiseen on tarjota ne itselleen luontoisetuna – eli lounas- sekä liikunta- (ja haluttaessa kulttuuri) seteleinä.

Verohyötyä yritykselle

Arjen jaksamisen lisäksi yrittäjä hyötyy luontoiseduista kylmänä käteisenä niiden verovähennyskelpoisuuden ansiosta. Etujen kustannukset kirjataan liiketoiminnan kuluihin, jotka pienentävät yrityksen tuloksesta maksettavan yhteisöveron määrää. Mitä enemmän henkilöstöetuja käytetään, sitä vähemmän yritys maksaa yhteisöveroa.

Yrittäjän itsensä lisäksi luontoisetuja kannattaa tarjota kaikille työntekijöille, eikä pelkästään Verohallinnon määräysten takia. Luontoiseduista syntyy kyllä palkan sivukuluja, mutta verovähennysoikeuden ansiosta itse edut ovat halpoja.

Katso 20 syytä ottaa mobiilit henkilöstöedut käyttöön yrityksessänne.

Edunsaajalle verotonta tuloa

Luontoisedut ovat yrittäjälle palkansaajana verotonta tuloa, mikäli etujen käyttö täyttää Verohallinnon kriteerit. Luontoisetuja käyttämällä säästät siis oman tuloveroprosenttisi mukaisen summan. Jos esimerkiksi edunsaajalle maksettaisiin palkkana vuodessa 400 €, niin tuloveroprosentilla 17 % hänelle jäisi liikuntapalveluihin käytettäväksi vain 332 €. Liikuntaetua hyödyntämällä säästöä tulee siten vuodessa 68 €.

Hyvinvointi näkyy asiakkaille

Investointi työsuhde-etuihin maksaa itsensä takaisin paitsi yrittäjän oman jaksamisen paranemisena, niin myös työntekijöiden tyytyväisyyden kautta. Ja tyytyväiset työntekijäthän ovat yrityksen paras käyntikortti asiakkaidenkin suuntaan.

Liikutko tai syötkö huonosti? Kiireen keskellä on tärkeää huolehtia omasta jaksamisestaan.

Henkilöstöeduilla positiivinen työnantajamielikuva

Erilaisten henkilöstöetujen tarjoaminen sitouttaa henkilöstöä ja pitää parhaat tekijät talossa. Kasvaville yrityksille luontoiseduilla on myös tärkeä osa työnantajamielikuvan luomisessa.