Blogi

Hammashoito_blog_cover_1200x500.png

Hammashoitoetu täydentämään Eazybreakin työsuhde-etujen tarjontaa

Jaa kirjoitus
  • 9
    Jakoa

Hammashoitoetu on Suomessa vielä melko harvinainen työsuhde-etu. Se on kuitenkin työnantajalle erinomainen keino huolehtia henkilöstön suun terveydestä ja ennaltaehkäistä työkykyä heikentäviä hammassairauksia. Syyskuusta 2020 alkaen asiakkaillamme on mahdollisuus huolehtia henkilöstönsä suun terveydestä, kun lisäämme tarjontaamme hammashoitoedun.

 

Käytä hammashoitoetua omana tuotteena tai lisää se Eazybreak Comboon

Hammashoitoedun voi tarjota Eazybreakissa kahdella tavalla: omana erillisenä Eazybreak Hyvinvointi: Hammashoito-tuotteena tai osana eri etuja yhden saldon alle yhdistävää Eazybreak Comboa.

Hammashoitoetu omana Eazybreak Hyvinvointi: Hammashoito-tuotteena

Eazybreak Hyvinvointi -tuoteperheeseemme kuuluvana omana tuotteenaan hammashoitoetu toimii hyvin simppelisti. Työnantaja valitsee hammashoitoetua käyttöön ottaessaan edun vuotuisen arvon, omavastuun ja muut asetukset. Edun käyttöön tarvittavan saldon laskutamme käyttöönoton jälkeen.

Ennen kuin etu on käyttövalmis, työnantajan täytyy ennakkolaskun maksamisen lisäksi valita käytettävissä olevat hammashoitopaikat muodostamalla niiden kanssa sähköiset Eazybreak-sopimukset verkkopalvelussamme. Lisäksi työnantajan pitää tarkistaa oleelliset verotussäännöt, joista kerromme lisää alla.

Eazybreak Hyvinvointi: Hammashoito -tuotteen hinta työnantajayritykselle on toistaiseksi 1,05 € / rekisteröity työntekijä / kuukausi. Tarkista ajantasainen hinnastomme työnantajalle täällä.

Hammashoitoetu osana Eazybreak Comboa

Osana Eazybreak Comboa hammashoitoedun arvo jakautuu työnantajan valinnan mukaan liikunta-, kulttuuri-, työmatka- ja hierontaetujen kanssa. Työnantaja voi jakaa työntekijöilleen esimerkiksi 800 € arvosta Eazybreak Comboa niin, että työntekijät voivat käyttää enintään 400 € liikuntaan, 200 € kulttuuriin, 360 € hierontaan tai 500 € hammashoitoon. Ja kyllä – tämä noudattaa kaikkia olennaisia verotussääntöjä.

Eazybreak Combo helpottaa etujen hallinnointia silloin, kun eri työsuhde-etuihin maksettuja ennakoita ei tarvitse raportoida yrityksen kirjanpidossa. Työnantajan on helppoa budjetoida Comboon eri etujen vuotuiset arvot antaen jokaiselle työntekijälle samalla vapauden valita täsmälleen, miten kukin heistä etunsa käyttää.

Eazybreak Combon hinta työnantajayritykselle on toistaiseksi 1,05 € / rekisteröity työntekijä / kuukausi. Tarkista ajantasainen hinnastomme työnantajalle täällä.

Netvisor-integraatioon hammashoitoetu lisätään myöhemmin syksyllä

Taloushallinto-ohjelmisto Netvisorin ja Eazybreakin välinen integraatio on vähentänyt monien yritysasiakkaidemme työsuhde-etujen hallinnointiin kuluvaa aikaa. Eazybreakin Netvisor-integraatio nimittäin automatisoi palkansaajatietojen päivittämisen Netvisorista Eazybreakiin sekä palkkaveloitusten kirjaamisen Eazybreakista Netvisorin palkkalaskelmille. Työnantajalle muutoin hoidettavaksi jää ainoastaan henkilötietojen ylläpito Netvisorissa ja laskujen maksaminen sekä mahdollisten Tulorekisteri-ilmoitusten tekeminen.

Kaikki muut Eazybreak-edut paitsi hammashoitoetu ovat jo käytettävissä Netvisor-integraation kautta. Hammashoitoetu toimii Netvisor-integraatiossa jo 1.9., jos se otetaan käyttöön osana Eazybreak Comboa. Eazybreak Hyvinvointi: Hammashoito lisätään Netvisor-integraatioon myöhemmin syksyllä.

 

Hammashoitoedun verotussäännöt

Eazybreak Hyvinvointi-tuotteet noudattavat kaikkia Verohallinnon ohjeita luontoiseduille, kuten esimerkiksi Henkilökuntaedut verotuksessa-ohjetta. Hammashoitoedun osalta olennaiset säännökset löytyvät kohdasta “3.2 Terveydenhuolto”. Kokosimme alle muutaman tärkeimmän asian.

Verohallinnon päätöksen mukaan Eazybreakin tapaisella kohdennetulla maksuvälineellä järjestetty hammashoitoetu on verovapaa vain silloin, kun

  • edusta on sovittu yrityksen työterveyttä koskevassa ohjesäännössä tai muussa vastaavassa asiakirjassa
  • hoito on tavanomaista ja kohtuullista sekä
  • työnantaja on määritellyt, missä paikoissa kohdennettua maksuvälinettä voi käyttää.

Tarkista työterveyden ohjesääntö

Tarkista työterveyssuunnitelmanne ennen kuin otat hammashoitoetua käyttöön, jos sitä ei ole aiemmin käytetty yrityksessänne. Tavanomaiseen ja kohtuulliseen hoitoon sisältyvät työkykyä ylläpitävät hoitotoimenpiteet, kuten hammastarkastukset, reikien paikkaukset ja hammaskiven poistot. Muu kuin terveyden- tai sairaudenhoitoon kuuluva hammashoito (esim. esteettinen hoito) on kokonaan verollista etuutta, joka työnantajan pitää kirjata työntekijän palkaksi.

Valitse hammashoitoedun arvo ja käytettävät hammaslääkärit

Hammashoitoedulle ei ole määritetty tarkkaa euromääräistä vuosirajaa. Siksi jokaisen yrityksen pitää itse päättää, mikä summa on “tavanomainen ja kohtuullinen” suhteessa henkilöstön palkkoihin. Työnantajan pitää myös valita henkilöstön käytössä olevat hammashoitopaikat. Tämä tehdään muodostamalla haluttujen hammashoitopaikkojen kanssa sähköinen sopimus Eazybreak-palvelussa. Aluksi käytettävissä ovat Hammas Mehiläisen toimipisteet ja verkostoa laajennetaan asiakkaidemme toiveiden mukaan.

Muista Tulorekisteri
Työnantajalla on velvollisuus ilmoittaa palkkatiedot, kuten nautitut luontoisedut, Tulorekisteriin. Muista siis tarkistaa, millä tavalla yrityksesi hammashoitoetu pitää mahdollisesti ilmoittaa Tulorekisteriin.

 

Hammas Mehiläisen toimipisteet mukaan Eazybreakin verkostoon

Hammas Mehiläinen tarjoaa monipuolisia hammaslääkäripalveluita, joista yleisimmin hyödynnettyjä ovat mm. hammastarkastukset ja hammaskiven poistot. Hammas Mehiläisen hoitoon pääsee yli 30 paikkakunnalla ympäri Suomen, minkä ansiosta sen palvelut ovat lähes kaikkien suomalaisten hyödynnettävissä.

Näistä syistä johtuen Hammas Mehiläinen liittyy ensimmäisenä mukaan Eazybreakin hammashoitoedun käyttöpaikkaverkostoon. Mehiläisen hammaslääkäripalveluita voi maksaa Eazybreakilla 1.9.2020 mennessä kaikissa Hammas Mehiläisen toimipisteissä, joissa ei tarjota pelkkiä laboratoriopalveluita.

Toive maksaa hammashoito Eazybreakilla on syytä mainita jo ajanvarausta tehtäessä. Maksut suoritetaan Hammas Mehiläisen toimipisteiden kassoilla yhdessä kassahenkilöstön kanssa.

Jos kassapalvelut ovat suljettuina, Eazybreak-maksuja ei voi tehdä. Tässä tapauksessa työntekijän pitää kertoa hoitohuoneessa haluavansa maksaa Eazybreakilla. Tällöin Hammas Mehiläisen asiakaspalveluhenkilöstö voi olla työntekijään myöhemmin yhteydessä maksun sopimiseksi.

 


Jaa kirjoitus
  • 9
    Jakoa

Samankaltaisia artikkeleita